AGENTI BIA U ODBRANI: Strahovi Aleksandra Vulina, kaskadera za najopasnije scene!

Predsednik Vučić pokazao je gostujući u emisiji “Ćirilica” morbidni snimak mladića sa Jutjuba i TikToka kojeg je na društvenim mrežama pratio dečak ubica iz OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Foto: ATA Images/Ilustracija

– Dečak ubica bio je pratilac ovog momka. Oni su taj video skinuli posle izvesnog vremena, ali policija i BIA su ga našli – naveo je predsednik.

U međuvremenu, opozicija je zatražila smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina. Po njima, opozicija nije ponudila rešenja i da niko od onih koji imaju objektivu odgovornost za urušavanje sistema nije ponudio ostavku.

Ne treba dublje batrgati po krivici Aleksandra Vulina. Njegova sposobnost za konflikte i ekscese podigla mu je ugled kod predsednika sklonog svađalačkim ispadima i neprijatnim napadima ljutnje. Tamo gde on nije mogao da stigne, ili jednostavno nije želeo da se meša, nastupao je Vulin, kao kaskader za najopasnije scene. Posle tragedija u Mladenovcu i na Vračaru se nije oglašavao. Priča se, njegovi agenti su na terenu. Ali, za čim trenutno tragaju, nama je nepoznanica. Neka teorija zavere uvek postoji, iako predsednik neće da veruje u nju, ali zna siguno da ona negde postoji. Jer, kao i Šef, Vulin je stalno držao neotklonjiv strah od protesta, i to one vrste koji bi mogli da obore sve što su zajedno zamutili.

Upućeni navode da je Vulin opasna stvar na čelu BIA, pre svega zbog toga što je tamo postavljen da bi čuvao vlast jednog čoveka koji je njome opijen do ludila. Sad je opsednut idejom o naoružanom narodu (žene, deca i starci). To je samo istrgnuto parče iz njegovog razumom nesputanog promišljanja o stvarima odbrane zemlje. Zločin u Mladenovcu i na Vračaru široko i visoko nadilazi sferu njegovih mogućnosti. Nažalost, on postaje pritajena lozinka čitavog sistema vlasti.

Nema sumnje da se bezbednosni sektor Srbije potčinio politici i izgubio smisao svog postojanja, odnosno, smisla zbog čega su stvoreni. Vlast sada u prvi plan istura priču o ilegalnom oružju. Šta se radilo svih ovih godina kako bi se takva situacija rešila, nema odgovora.

Inače, još 2021. godine, kao ministar policije, Aleksandar Vulin je najavio da će do kraja godine po gradovima Srbije rasporediti još 400 policajaca kako bi životi građana bili “bolji i lakši, a kvartovi i školska dvorišta bezbedniji”. Hoćemo li se sada zaista osećati bezbednije ako na ulicama bude više policije?

Zavisi od opredeljenja.

(Tpknews.com/D. Ljutić/Direktno)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker