PETROVAC NA MLAVI DOBIJA MODERNU REKREATIVNU ZONU: U planu mostovi, sportski centar, tereni, hotel, avantura park…

Opština Petrovac na Mlavi oglasila je javni uvid plana detaljne regulacije turističko-rekreativne zone “Reka Mlava” u toj opštini. Na površini od 44,82 ha predviđena je gradnja sportsko-rekreativnog centra, fudbalskog terena, avantura parka, hotela i ostalih pratećih turističkih sadržaja.

Plan za turističko rekreativnu zonu – „Reka Mlava“

Na levoj obali Mlave u planu je gradnja sportsko-rekreativnog centra na površini od 39.519 m², sa sportskim terenima, prvenstveno za atletske discipline, ali i za druge individualne i timske sportove. U planu je i hotel, a moguća je i izgradnja otvorenog bazena, kao i zatvorenog bazena u sklopu hotela.

Kako je navedeno u planskoj dokumentaciji, sportsko-rekreativni centar služiće za takmičenja na opštinskom, ali i na republičkom nivou.

Hotel će imati najmanje tri zvezdice, a preporuka je da to bude specijalozovani sportski hotel.

Takođe na levoj obali Mlave, u planu je formiranje avantura parka, na površini od 15.985 m². Za njegovu izgradnju i uređenje propisuje se obavezna urbanističko-arhitektonska razrada lokacije urbanističkim projektom, a biće namenjen adrenalinskim sportovima i rekraciji svih uzrasta (Sky Coaster, Sky Rider, bungee jumping, veštačka stena za sportsko penjanje, trampoline, poligon za skateboarding …). Dopunski sadržaji mogu biti prepreke na drveću sačinjene od raznih platformi, visećih mostova, gelendera, greda i slično, a na zemlji igre snalaženja, memorije, orijentacije, snage, ravnoteže i slično…

Na desnoj obali Mlave, u okviru sportskih i rekreativnih površina gradiće se fudbalski teren, kao i tereni za basket, odbojku, mali fudbal i slično, a planirana su i dečja igrališta, teretane na otvorenom i balon hale.

U okviru postojećeg parka biće moguća gradnja dečjih igrališta i dodatnih sportsko-rekreativnih sadržaja u južnom delu parka, uz očuvanje integriteta parkovske površine.

Veliki deo plana čini i predviđena gradnja novih mostova. Tako će se umesto postojećeg mosta od Ulice rudarske preko reke Mlave ka Ulici Jovana Šerbanovića graditi novi na istom mestu, dok je u produžetku Ulice Milovana Perića preko reke Mlave predviđena izgradnja kolsko-pešačkog mosta.

Planirana je i izgradnja tri nova pešačka mosta preko reke Mlave: most koji bi povezivao planirani park uz reku Mlavu i Ulicu Aleksandra Atanackovića, most koji bi povezivao postojeći park uz reku Mlavu i Ulicu Milana Tančića, most koji bi povezivao avantura park i Ulicu nova 9. Najzad, u planu je i izgradnja pešačkog mosta preko reke Mlave koji bi povezivao park uz reku Mlavu i Ulicu Veljka Dugoševića.

U okviru parka uz reku planirana je izgradnja dvosmerne biciklističke staze, a radiće se i proširenje pešačkih staza.

Gradnja novih parkinga pratiće gradnju pomenutih sadržaja, pa je u planu izgradnja parking prostora sa više od stotinu parking mesta u okviru čitave turističko-rekreativne zone.

Takođe, planirano je i uređenje trgova, odnosno platoa.

(Tpknews.com/eKapija)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker