VELIKO GRADIŠTE: Srednjoškolci na času građanskog vaspitanja kod predsednika opštine (FOTO)

U okviru predmeta građansko vaspitanje, grupa učenika 3. razreda Srednje škole Veliko Gradište danas je posetila lokalnu samoupravu.

dscn4547

Zajedno sa svojim direktorom, Zoranom Tašićem, i profesorkom građanskog vaspitanja, Sanjom Stefanović, imali su priliku da vide i bolje se upoznaju s funkcionisanjem i strukturom opštinskih organa i službi.

dscn4551

Između ostalog, učenici su obišli i kancelariju predsednika opštine i Skupštine opštine, gde im je predsednica Skupštine, Branislavka Šulović, predstavila rad tog organa i odbornika. Ona ih je, ujedno, pozvala da prisustvuju narednoj sednici Skupštine opštine koja će se održati krajem meseca.

dscn4553

Predsednik opštine, Dragan Milić, objasnio je đacima koje su njegove nadležnosti i na koji način rukovodi opštinom. Koliko je ovaj posao kompleksan i zahteva dobru koordinaciju i saradnju sa drugim organima, javnim ustanovama i preduzećima kako bi sve funkcionisalo bez problema, nastojao je da predstavi predsednik, pozvavši učenike da prisustvuju sledećoj javnoj raspravi o budžetu opštine za narednu godinu.

“Na ovaj način i vi učestvujete u radu opštine kao punopravni aktivni članovi zajednice“, rekao je Milić, pozdravivši ideju da se srednjoškolci direktno upoznaju sa lokalnom samoupravom i svojim pravima i obavezama.

dscn4555

Učenici su ovom prilikom upućeni i na zvanični sajt opštine gde mogu naći korisne informacije o lokalnoj samoupravi i koji će im pomoći u lakšem snalaženju te omogućiti da jednostavnije i brže ostvare svoja građanska prava.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker