OPREMLJENI NOVIM UREĐAJEM ZA ČITANJE TABLICA: Policija od danas pleni svako vozilo koje potražuju izvršitelji

Pre nekoliko dana policija je na Zrenjaninskom putu zaustavila automobil kojim je pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci upravljao 34-godišnji muškarac. Kako je saopštio MUP, on je vozio sa 1,52 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kanabisa i amfetamina.

Foto: MUP

Policija po statistici najviše takvih vozača pronalazi za vikend i većinom se radi o mlađim osobama. Još na početku pandemije prošle godine Parsika policija izdala je saobštenje da se korona i stres ne mogu lečiti marihuanom i kokainom dok se učestvuje u saobraćaju.

Kod nas najvljuju još rigororoznije mere za vreme vikenda naročito posle 22 časa kada je ovakih vozača najviše.

“U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na preoveru indentieteta lica odnosno na poveru vozila”, navodi Boban Milenković iz MUP-a Srbije.

Ukoliko patrola posumlja u psihofizičke sposobnosti vozača, moguće je i da ako nema aparat za otkrivanje droge na licu mesta, vozača sprovede u prvu medicinsku ustanovu da bi ga testirali.

“Kamere u sistemu video-nadzora mogu dokumentovati niz saobrćajnih prekršaja, naravno one dokumentuju i to da li vlasnicima vozila istekla registracija i u nardenom periodu vlasnicima tih vozila biće poslato nekoliko hiljada prekršajnih poziva zbog dokumentivanih soabraćanih prekršaja”, ističe Boban MIlenković.

Nova vozila policije opremljena su i najsavremenijim uređajima za čitanje tablica gde odmah vide da li je vozilo registrovano i neregistrovanim vozilima ili vozilma koje potražuju izvršitelji ili neki drugi organi na licu mesta se skidaju tablice, a ona plene.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker