BRANIOCI OTADŽBINE: Održan memorijalni turnir na Srebrnom jezeru (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je na otvaranju memorijalnog turnira “Branioci otadžbine 2023”, koji je na Srebrnom jezeru organizovao Policijski sindikat Srbije, da svim braniocima naše zemlje dugujemo neizmernu zahvalnost i da se oni nikad ne smeju zaboraviti.

Foto: MUP

– Čast mi je što sam pozvan na svečano otvaranje još jednog memorijalnog turnira, posvećenog svim poginulim i ranjenim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Oni koji su ono najvrednije, svoj život, dali za našu zemlju ili izgubili svoje zdravlje, nikada neće biti zaboravljeni, jer upravo zahvaljujući njima, mi danas živimo u Srbiji kakva jeste – zemlji mira i stabilnosti – , rekao je Gašić.

On je poručio da braniocima naše zemlje dugujemo veliko poštovanje i divljenje, kao i da podržava sve aktivnosti koje osvetljavaju seni naših heroja i tako ih čine nezaboravnim.

– Njihova hrabrost i požrtvovanost su najvrednije i svete osobine naše policije koje ne smeju ostati zaboravljene i nezapamćene – istakao je ministar Gašić, zahvalivši se na uručenom priznanju i zahvalnici.

Naglasio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ostati čuvar njihovih potomaka i porodica, jer su i oni zauvek deo velike porodice policije.

– Izuzetno mi je drago i naravno da sam ponosan na sve vas koji verno čuvate uspomene na svoje kolege. A samu ideju da se turnirom, kao zdravom aktivnošću kroz koju ćemo negovati zajedništvo i timski duh, setimo palih i ranjenih boraca našeg Ministarstva, svim srcem podržavam. Ovim takmičenjem na turnirima provešćete na Srebrnom jezeru lepo vreme i druženje – poručio je Gašić i podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova od skoro u zgradi ima memorijalni zid posvećen braniocima otadžbine.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović zahvalio se svim pripadnicima MUP-a koji su u velikom broju došli da, po drugi put, učešćem na turniru obeleže sećanje na sve naše hrabre pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su poginuli braneći našu otadžbinu.

– Ono što smo od postojanja Policijskog sindikata Srbije stalno isticali, to je ta važna solidarnost i da ne otrgnemo od zaborava sve ljude koji su poginuli ili koji su ranjeni u odbrani naše otadžbine. Mi smo svi jedna velika policijska porodica. Svi znate, kad je najteže, da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova moraju da odgovore na svoje zadatke, a meni je čast što sam jedan od ratnih veterana koji je iz srca i srcem branio svoju otadžbinu – rekao je Mijailović, zahvalivši se ministru Gašiću i predstavnicima Кabineta ministra koji su došli da odaju poštu svima koji su učestvovali u odbrani otadžbine.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker