KRVAVI ZLOČIN U BOŽEVCU: Ubijeni komšija prvi potegao oružje, a već robijao zbog ubistva oko istog zemljišta zbog kog je stradao

Jagošu Rajiću (70) iz Boževca u utorak u podne ističe zadržavanje od 48 sati i do tada bi trebalo Višem tužilaštvu da se podnese krivična prijava protiv njega zbog sumnje da je 8. septembra ubio Ljubišu Stojadinovića (59) iz svog sela.

Njiva na kojoj se desilo ubistvo

Tada će se doneti i odluka o određenju pritvora i odluka o pokretanju istrage, za krivično delo za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Sumnja se da je Rajić, nešto pre 12 časova, na jednoj njivi u okolini Malog Crnića, nakon kraće rasprave oko međe, zbog koje su se godinama sukobljavali, pucao iz pištolja u Stojadinovića i na licu mesta ga usmrtio.

Kako smo nezvanično saznali, pre toga je Stojadinovića napao Rajića nožem i ubo ga njime u levu nadlakticu i grudi. Tada se Rajić, kako je kasnije rekao policiji, uplašio za život i izvadio nelegalni pištolj i pucao u komšiju, a onda pozvao policiju i predao se. Oni su ga odvezli u požarevačku bolnicu gde su mu konstatovane lakše povrede.

Kuća ubijenog Ljubiše Stojadinovića

Inače, Ljubiša je bio nasilan čovek, više puta je pretio Jagošu. Ljubiša je već izvršio jedno ubistvo, pre 15 godina, kada je kocem ubio drugog komšiju zbog međe i odležao zbog toga 11 godina.

Jagoš je živeo sam jer je razveden, a sin mu u okolini Berlina ima auto otpad. Bavi se i gradnjom zgrada preko jednog biznismena, tako da koristoljublje oko njive nije bilo motiv ovog ubistva.

Ubijeni Stojadinović iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece koja rade u Austriji.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker