25. Republičko takmičenje saobraćajnih škola u Požarevcu

U Politehničkoj školi u Požarevcu, u petak i subotu održava se Republičko takmičenje saobraćajnih škola, 25. po redu.

Politehnička škola

Učestvovaće 28 škola iz isto toliko gradova sa 214 učesnika, među njima će biti i đaci sa Kosova i Metohije.Takmičenje se organizuje pod pokrovitejstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a partneri su grad Požarevac, Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije, Savet za bezbednost saobraćaja grada Požarevca i Turistička organizacija.

Svečano otvaranje organizuje se u petak, u 15 sati, u velikoj sali Centra za kulturu. Prisutnima će se obratiti Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja za srednje obrazovanje, Bane Spasović, gradonačelnik grada Požarevca, Miroslav Macura, predsednik Zajednice saobraćajnih škola Srbije i Darko Radovanović direktor Politehničke škole.

Teorijski deo takmičenja, koji počinje u 17 časova, biće održan u prostorijama Politehničke škole. Učenici se takmiče u tri kategorije, vozač motornih vozila B i C kategorije i tehničar drumskog saobraćaja. U vreme trajanja teorijskog dela takmičenja, u sali Politehničke škole biće održana sednica Skupštine Zajednice saobraćajnih škola Srbije. Praktičan deo takmičenja u subotu počinje 9 i 30, na poligonu koji se nalazi u Ulici Đure Đakovića. Promocija bezbednosti u saobraćaju biće održana od 12 do 19 sati u centru grada, kada će ovaj deo biti zatvoren za saobraćaj. Posetioci će imati priliku da vide i da isprobaju različite simulatore koji imaju za cilj da probude svest o bezbednosti u saobraćaju.

Organizacioni odbor ovog takmičenja čini devet članova, među kojima su i Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika, i Vesna Pejić, član Gradskog veća zadužena za prosvetu i zdravstvo.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker