ORGANIZOVAN PREVOZ AUTOBUSOM IZ POŽAREVCA: 17. marta svi za Beograd da kažemo NE KAPITULACIJI!

Gradska organizacija Požarevac Srpskog pokreta Dveri poziva sve građane na veliko nacionalno okupljanje 17. marta u 18 časova ispred hrama Svetog Save u Beogradu pod nazivom „SRBIJA PAMTI, BRANI I NE DA!”

Plakat

– Toga dana obeležićemo godišnjicu martovskog pogroma nad Srbima i srpskim svetinjama na KiM iz 2004. godine, kao i 24 godine od početka NATO bombardovanja Srbije. Takođe, setićemo se svih srpskih heroja koji su dali svoje živote za Otadžbinu od Kosovskog boja do Košara i Paštrika i u njihovo ime pozvati aktuelnu vlast da nemačko-francuski ultimatum a ne sporazum o priznanju lažne države Kosovo bude odbačen odmah i u celosti.

Kosovo i Metohija je trenutno najvažnije državno i nacionalno pitanje i odbrana KiM u sastavu Srbije je zadatak svih nas kao građana Srbije, bez obzira na ideološke i političke razlike među nama. Aleksandar Vučić je 27. februara u Briselu prihvatio nemačko-francuski sporazum i obavezao se da radi na njegovoj primeni, koji znači priznavanje nezavisnosti lažne države Kosovo. O tome najbolje govore tri tačke ovog sporazuma u kojima se kaže:

  • U članu 1: „Strane će međusobno razvijati normalne, dobrosusedske odnose na bazi jednakih prava. Obe strane će međusobno priznati relevantna dokumenta i nacionalne simbole, uključujući pasoše, diplome, tablice vozila i carinske pečate”.
  • U članu 2: „Obe strane će se rukovoditi svrhom i principima utvrđenim u Povelji Ujedinjenih nacija, posebno onim o suverenim pravima država, poštovanju njihove nezavisnosti, autonomije i teritorijalnog integriteta, pravu na samoopredeljenje i zaštiti ljudskih prava i nediskriminacije”.
  • U članu 4: „Strane polaze od pretpostavke da nijedna od njih ne može predstavljati drugu stranu u međunarodnoj sferi ili delovati u njeno ime. Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji”.

Ovo poslednje znači da aktuelna vlast više nema ništa protiv ulaska tzv. Kosova u UNESKO, Interpol, EU, NATO i UN! Šta je to drugo nego prihvatanje kosovske nezavisnosti od strane Vučićeve vlasti. Kada se ima u vidu ovakav kapitulantski tekst sporazuma, jasno se vidi da je aktuelna vlast spremna da preda našu južnu pokrajinu u ruke separatističkih vlasti u Prištini! Tome se moramo suprotstaviti i zato pozivamo sve patriote da se 17. marta u Beogradu ujedinimo u jedan nadstranački front za odbranu i očuvanje KiM u sastavu Srbije.

Vidimo se u petak u 18 časova ispred hrama Svetog Save u Beogradu da pokažemo koliko nam je stalo do naše Svete Zemlje Kosova i Metohije i od vlasti zatražimo odbijanje ovog sporazuma ili da podnese ostavku! – , jasno poručuje predsednik Gradske organizacija Požarevac Srpskog pokreta Dveri, Darko Nenadić.

Organizovan je zajednički prevoz autobusom u petak u 15 časova ispred Hotela Dunav. Telefon za kontakt 066272839.

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Svima nama je jasno da Vučić potpisuje priznanje Kosova. 1999. je potpisao kapitulaciju kao radikal a sada kao naprednjak potpisuje konačnu nezavisnost. Šta li će izdati kad osnuje novi Pokret za spas Srbije?

  2. Kosovo je odavno otislo nego mi treba da idemo na miting da smenimo diktatora Vucica i njegove kriminalce sa vlasti koji ojadise narod

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker