ŠTA GRADIŠTANCI RADE U SLUČAJU EVAKUACIJE VRTIĆA? “Roditelji se plaše, ne vraćaju decu ni kad javimo da bombe nema”

Dojava o bombi jutros u Velikom Gradištu nije napravila pometnju samo u školi gde je stigla, već i u vrtiću koji se nalazi u istom dvorištu, a potom i u svim preduzećima i firmama gde roditelji evakuisane dece rade.

Foto: vrticvg.edu.rs/Shutterstock

– Sve moje kolege jutros su sa decom došle na posao. Kažu da se vrtić pregleda zbog dojave o bombi koja je stigla u školu u istom dvorištu – navela je za Telegraf sugrađanka iz Velikog Gradišta i objašnjava da su naišli na razumevanje kolega jer “nemaju svi roditelji baka-deka servis ili neku drugu alternativu”.

Dojava o bombi rano jutros stigla je u OŠ “Ivo Lola Ribar”, ali je odmah evakuisan i vrtić “Majski cvet” koji se naslanja na zgradu škole.

– Dojava je stigla baš rano, oko šest ujutru. Vaspitačice rade od pola sedam, tako da ni roditelji još nisu doveli decu. Mi smo odmah poslali obaveštenje da je vrtić evakuisan, a roditelje koji su već počeli da stižu sa decom smo morali da vratimo – kaže direktorka vrtića Slavica Janković.

Kako kaže, zanimljivo je da većina roditelja nije vratila decu ni nakon što su im javili da je pregled završen i da je vrtić bezbedan.

– To smo im javili oko devet, pola deset jutros, a svega je dvoje dece vraćeno. Postoji strah i kod roditelja. Svi mi prvo pomislimo da je dojava lažna, ali s takvim stvarima se nikad ne zna – dodaje na kraju Janković.

Podsetimo, dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, dobilo je više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

(Tpknews.com/Telegraf)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker