KAKAV GAZDA TAKVI I PULENI: Umesto u zatvor, Zabukovec postavljen za savetnika predsednika opštine Kučevo

Već duže vreme demokratije u Kučevu nema, a institucije ne rade u interesu građana, političari zloupotrebljavaju instrumente vlasti, pre svega opštinu, institucije čiji je osnivač opština i lokalni režimski medij.

Zlatan Zabukovec/Foto: eKucevo

Korupcija u Kučevu je razrađen sistem od dna do vrha, koji urušava institucije i vladavinu prava. Javne ustanove čiji je osnivač opština služe za izvlačenje novca koji se sliva u privatne džepove lokalnih šerifa.

Kučevački lokalni parlament je u četvrtak održao svoju 19. redovnu sednicu. Pošto su odbornici ranije izglasali da njihova odbornička dnevnica bude 10.000,00 dinara po sednici, niko nije ni očekivao da neće biti kvoruma. Bez diskusije, u roku od pola sata, odbornici vladajuće većine jednoglasno su usvojili sve tačke dnevnog reda. Odbornica Zajedno za Kučevo i odbornik Srpske stranke Zavetnici, bili su protiv većine predloga vlasti.

Jedna od najzanimljivijih tačaka dnevnog reda je rezrešenje Zlatana Zabukovca direktora Centra za kulturu “Dragan Kecman” u Kučevu. Na njegovo mesto za v.d. direktora imenovana je Marija Kocić.

Kompletna javnost je još ranije očekivala smenu Zabukovca posle otkrića Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) da je jedanaest odbornika SNS-a u Kučevu dobilo u prethodne dve godine od Centra za kulturu oko tri miliona dinara, a gotovo niko od tih odbornika te poslove nije ni obavljaljao. Prema tumačenju Agencije za sprečavanje korupcije oni su zbog ovog angažmana bili u sukobu interesa.

Kasnijom istragom u kojoj su se uključili i drugi istražni organi Republike Srbije, utvrđeno je da u Centru za kulturu postoji još oko stotinak zaposlenih, većina je imala fiktivne ugovore bez obaveze dolaska na posao, među kojima su bili predsednik OO Srpske napredne stranke Kučevo Novica Janošević i predsednik penzionerske organizacije Kučevo Novica Bulajić, čija je organizacija produžena ruka sadašnje vlasti u Kučevu.

Ministar finansija Siniša Mali je odmah posle održanih aprilskih parlamentarnih i predsedničkih izbora, rešenjem naložio da se raskinu ugovori sa svima koji su nezakonito pljačkali budžet opštine. Žalosno je što se zbog udovoljavanja partijskim kadrovima SNS-a bez posla ostali i oni koji su stvarno dolazili na posao i časno obavljali svoje poslove.

Javnost u ovom malenom gradiću pored Peka je posle tog skandala očekivala hitnu rekciju državnih organa i procesuiranje svih odgovornih koji su učestvovali u ovoj udruženoj organizovanoj pljački opštinskog budžeta i sumnje da je opljačkano blizu 200.000,00 evra iz budžeta opštine Kučevo odnosno od poreskih obveznika. Reakcija državnih organa, prvenstveno policije i pravosuđa je izostala ili je previše spora a sada već bivši direktor Centra za kulturu, Zlatan Zabukovec je stekao uslov za starosnu penziju.

Po čaršijskim pričama građana Kučeva karijera Zlatana Zabukovca je oduvek bila “problematična”, počev od sticanja diplome pravnog fakulteta, njegovog direktorovanja u JKP “Kučevo”, učestvovanja u izbornim prevarama a sve je začinio njegovim dvogodišnjim direktorovanjem u Centru za kulturu, zaključivanjem mnogobrojnih koruptivnih ugovora sa raznim umetnicima i odbornicima, sumnjive rekonstrukcije Centra za kulturu, sporne nabavke ogreva i još mnogo toga.

Da je Zabukovec neophodan “šraf” sadašnje opštinske vlasti oličene raznim aferama je najava da će Zabukovec u naredne dve godine kao penzioner obavljati poslove savetnika predsednika opštine za istu platu kao na predhodnom poslu, kako nezvanično saznaje insajder Mile Sova, taj iznos je 120.000,00 dinara mesečno.

Marija Kocić/Foto: eKucevo

Sadašnji novoizabrani direktor Marija Kocić nema iza sebe afera ali ni iskustva u rukovođenju i vrlo malo se zna o njenoj karijeri, jedino se zna da je ćerka bivšeg predsednika opštine Kučevo Dragoslava Mratića. Zanimljvo je, da na istoj sednici iz redova Socijalističke partije Srbije za člana opštinskog veća izabran je Siniša Jovanović, blizak rođak Marije Kocić. Mnogi su to protumačili kao smirivanje tenzija u Socijalističkoj partiji Srbije jer iako je Mratić član Pokreta socijalista još uvek iz potaje vuče konce u OO Socijalističke partije Kučevo.

Posle ove sednice situacija u Kučevu se ne popravlja, štaviše još se i pogoršava, što mnogima je očigledno, poništavaju se individualne slobode, a nameće jednoumlje. Demokratija se živi. Demokratija se oseća. A zagovaranje jednoumlja i izabranih predstavnika naroda koji misle isto, svakako nije demokratska.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

18 Komentari

  1. Заслужио је Забуковец ћорку још док је био директор у комунално ал га спасо Ћука

  2. Cela ta garnitura na vlasti, imaće velike probleme, kada Vučić izgubi vlast. Nego, gledam ovu sliku Dragana Kecmana u pozadini. Znam da je njegova, jer je na većini slika naslikao po neki vrg ili tikvu. Zna li neko, gde može da se kupi neka njegova slika?

  3. Možete da pričate šta god vam je volja, Zabukovec je prava mera za Ivana hotelskog i za Kecmana, to je trio “La kampanele”. Dokle god im je mafija na vrhu u Beogradu za kučevačku kriminalnu bandu nema zime. Zime će da bude za naplaćene građane, posebno za nezaposlene i penzionere, ali i to nije problem jer su mahom glasali za lopovsku opciju. Samo veselo!

  4. Andrija Vučić je tata ovima u Kučevu, tako da nam je jasno u kakvoj državi živimo. Andriji nisu bili dovoljni gradovi već je hteo i sela. Da ne štiti Andrija šerife iz Kučeva oni bi bili svi od reda uhapšeni. Verujem da će vlast uskoro pasti i svi završiti iza rešetaka

  5. U opštinskoj upravi u Kučevu su se uselili dođoši iz: Crne gore, BIH, Hrvatske, Kosova i kučevljani Rajčići, Miloradović, i na marginama još po neki. Vlaha ima veoma malo i to uglavnom na sporednim funkcijama, ali upravo tako nešto i zaslužuju jer oni služe samo za glasanje i da plate porez i druge obaveze, a ko ih dere nije važno?

    1. Za bivšeg direktora Doma kulture pričaju da je bio najbolji student Osječkog pravnog fakulteta. Završio je fakultet za tri dana

      1. Ipak je Toma Diploma nenadmašan. On je “završio” fakultet za jedan dan i to u nedelju. Stari lisac je znao kada treba da se povuče, tako da neće polagati račune, kada ovaj što mu je uzurpirao vlast, bude doživeo svoj peti i naravno šesti oktobar.

  6. Bubnjar Zlatan je stručnjak za mahinacije i krađe u korumpiranoj i kriminalnoj Srbiji kada sud i tužilaštvo spavaju “mrtvijem snom”

  7. Dok sam radio u Domu kulture Zabukovec nas je postrojavao u red kao u vojsci svako jutro. Čovek treba da se pregleda kod psihologa. Fali mu neka žica.

  8. Pomahnitali Ivan Hotelski nastavlja svoju aferasku i lopovsku vladavinu u Ku ucevu. Nema stajanja sa otimanjem narodnih para. Nece Zabukovec da se ovajdi od savetnickih paa, dobar deo mora vrati partiji kao reket za obavljanje vlasti. Zasta sluze koordinatori nego za prikupljanje para za beogradske mangupe. Ivan nejaki samo izvrsava revnosno sve nalozene prevare i potpisuje. Pa potpisi zalosni predsednice i svoju ostavku i spasi prvo sebe pa ostale. Obrukao si se za dva zivota, to nema veza, bez karaktera si se i rodio i ziveo.

  9. I do sada je Kucevo imalo predsednika, menjali su se na vlasti mnogi. Ovakvog prevaranta i lopuzu kao Ivana Hotelskog ni u najgorim kletvama i najruznijim snovima niko nije mogao da pozeli Kucevljanima. Covek osposobljen da samo pribavlja pare za partijsku masineriju a za razvoj opstine bas ga briga. O svom ugledu ne zna da brine jer ne bi ovakve stvari radio niti bi Zabukovca Revizorskog poznavao. Ukaljao je sve doktore u Kucevu, osramotio se za dva zivota. Da mu nisu ove devojke po Domu zdravlja da pomislimo zalud vreme gubi. Sa njima zna, mlad je.

  10. ,,Veći deo svoje istorije Srbija je provela pod okupacijom. Strani osvajači su dolazili, pljačkali i uništavali, potom i odlazili. Svi su nanosili ogromnu štetu, ali niko kao Srpska napredna stranka i njeni Bosančerosi, Milogorci i Kosovski Srpski Šipci.,,

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker