ĐAČKI PARLAMENT: Mladi u Velikom Gradištu kreiraju budžet opštine

U kreiranju lokalnog budžeta opštine Veliko Gradište, u okviru aktivnosti u školskoj 2020/21. godini, učestvovao je i Đački parlament Srednje škole “Miloje Vasić“ sa svojim projektom.

Srednjoškolci sa nastavnicama

Kao i proteklih godina, prethodile su različite aktivnosti Đačkog parlamenta i saradnja sa Odeljenjem za finansije opštine Veliko Gradište.

Predstavnici Parlamenta imali su sastanak s rukovodiocem Odeljenja Jelenom Pantić i njenim saradnicima na kojem je bilo reči o mogućnostima za dodelu sredstava za projekte iz lokalnog budžeta.

U okviru Parlamenta govorilo se o nekoliko projekata, a jedan je dobio podršku svih članova – opremanje holova škole tabureima za sedenje tokom odmora i pauza. Za ovaj projekat lokalna samouprava je obezbedila sredstva u iznosu od 55.000 dinara, a deo sredstava je Škola obezbedila iz sopstvenih sredstava.

Holovi su prošle nedelje oplemenjeni tabureima pa je ovaj prostor postao funkcionalniji i lepši.

Podršku učenicima u pisanju i realizaciji projekta dale su direktorka Vesna Novković i koordinator Parlamenta, profesorka Nataša Stević.

Projekat je veoma značajan za školu jer promoviše aktivizam učenika, da se angažuju u kreiranju opštinskog budžeta i da svojim učešćem doprinesu realizaciji projekata koji unapređuju položaj mladih ljudi i doprinose stvaranju povoljnijeg ambijenta za učenje i postizanje boljih rezultata.

M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker