SSP: Deponija u Požarevcu ponovo gori!

Građane Požarevca više ne može da iznenadi vest da deponija gori. Na ovoj neuređenoj deponiji se nalazi otpad od plastike, gume, komunalni i opasni otpad, a glavni uzrok požara je zapaljivi gas metan, koji kroz džepove dolazi u kontakt sa vazduhom i počinje da tinja, da bi zatim prerastao u požar stvarajući dim i zagašujuće gasove, navodi se u saopštenju SSP Požarevac.

Deponija ponovo gori

– Nestručno rukovodstvo JKP Komunalne službe često pokušava da ugasi požar tako što ga zatrpava novim otpadom, što dovodi do stvaranja otrovnih gasova koje vetar dalje danima nosi ka gradu. Na deponiji čak ne postoji ni izgrađena hidrantska mreža, a grad je u poslednjih 5 godina uložio blizu 5 miliona evra u upravljanje komunalnim otpadom.

SSP Požarevac postavlja pitanje gradskoj vlasti zbog čega se požar na deponiji učestalo ponavlja? Ko je krivac za požar? Zašto gradonačelnik, načelnik okruga, nadležne inspekcijske službe, a najpre direktor JKP Komunalne službe ne informišu blagovremeno građane o požaru i opasnostima po njih? Kada će biti smenjeno nestručno i nesposobno rukovodstvo na čelu sa v.d. direktorom Markom Marjanovićem, obzirom da nije sposobno da ugasi požar?

Građani Požarevca imaju pravo na zdrav život u njihovom gradu, – zaključuje Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac!

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker