POŠTENO, DOBILI SU IZBORE: Pijačne usluge na Srebrnom jezeru poskupljuju 150 odsto, a na Gradskoj rashladni sistem

Nadzorni odbor JKP „Dunav“ Veliko Gradište uputilo je opštini zahtev za izmenu cenovnika pijačnih usluga na Srebrnom jezeru.

Foto: JKP “Dunav”

Dosadašnja cena na godišnjem nivou za zakup jedne tezge na Srebrnom jezeru, sa važenjem od 1. januara 2018. godine je bila 4.000 dinara, a lokacija je nekada bila na platou kod javnog toaleta koja nije bila interesantna za poljoprivredne proizvođače, a ni za kupce.

Kako se navodi u zahtevu JKP „Dunav“ Veliko Gradište, mala zelena pijaca 2021. godine izmeštena je na prostor kraj Šetne staze na samoj obali Srebrnog jezera, na plato ispred kružnog toka u Kiketovoj ulici, gde je postavljeno pet tipskih tezgi sa krovom.

– Povećanje cene je predloženo na osnovu velikog interesovanja zakupaca tezgi i predlog je da godišnji zakup po tezgi bude 10.000 dinara sa uračunatim PDV-om, bez dnevne pijačnine, sa radnim vremenom tokom cele godine, ukoliko ima zainteresovanih kupaca. Na cenu utiče lokacija pijace, zona, stepen komunalne opremljenosti, uređenost pijace i pijačnog okruženja – , navodi se u obrazloženju JKP „Dunav“ Veliko Gradište.

Sa druge strane, na Gradskoj zelenoj pijaci u Velikom Gradištu, u paviljonima, pored zakupljenih i postavljenih vitrina JKP „Dunav“ Veliko Gradište naplaćivalo je i dodatni rashladni uređaj, a zakupci su za to morali da izdvoje 1.250 dinara bez PDV-a na mesečnom nivou.

– Cena električne energije za privredu je do sada korigovana nekoliko puta, a ovi rashladni uređaji nisu zanemarljivi potrošači, naročito imajući u vidu da su stari i puni leda, te je predlog da povećamo iznos po rashladnom uređaju na 3.000 dinara sa PDV-om na mesečnom nivou – , navodi u obrazloženju predloga JKP „Dunav“ Veliko Gradište.

Iz JKP „Dunav“ Veliko Gradište navode da su se ostale pozicije važećeg cenovnika, koji se odnosi na Gradsku zelenu pijacu u Velikom Gradištu, dobro pokazale u praksi i da u ovom momentu ne bi trebalo podizati cene iz straha da će sve manje lica da zakupljuju tezge.

Ove izmene stupiće na snagu nakon dobijanja saglasnosti Opštinskog veća Veliko Gradište.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker