ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo koje mere će važiti za praznike!

Na sednici Kriznog štaba koja je počela nešto posle 16 časova u Palati Srbija, očekivalo se da medicinski deo zatraži, kao i do sada, rigoroznu kontrolu poštovanja mera, ali i kovid propusnice na 24 časa. Međutim, mere koje su trenutno na snazi, važiće i za naredni period i predstojeće praznike.

Foto: Screenshot

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je da je vidljivo povećanje broja zaraženih u Beogradu.

Kako je napomenula, pametna je bila odluka Kriznog štaba da se produži raspust, te da počne i raspust od tri nedelje koji će značajno uticati na situaciju.

“Ovaj period je vezan sa periodom proslava”, napomenula je ona.

Napomenula je da sve mere koje postoje ostaju na snazi i to je odluka štaba.

Glavne teme sednice su, prema ranijim najavama, pojava omikron varijante virusa korona u zemlji, kao i predstojeći praznici.

Medicinski deo štaba zalaže se za uvođenje kovid propusnica koje će važiti 24 časa, što su ranije naveli članovi Kriznog štaba, epidemiolozi Predrag Kon i Branislav Tiodorović.

Struka upozorava da omikron soj predstavlja realnu pretnju, zbog brzog širenja, te da zbog toga mora da se pojača kontrola sprovođenja mera.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji “podnošljiva” ali da je pitanje dana kada će brojevi novozaraženih početi da rastu zbog pojave novog soja korona virusa omikrona.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker