PAO DOGOVOR: Poznati požarevački privrednik sa unucima gradi malom Radoju kuću iz temelja (VIDEO)

Vođen pričom od protekle subote iz emisje “Nećete verovati” autora Gvozdena Nikolića, u moravsku dolinu u selo Katrga danas je stigao Dragiša Tomić, privrednik iz Požarevca.

Foto: GZS

On je pre svega želeo da upozna Radoja i danas je saopštio ono što će ovoj napaćenoj porodici zauvek promeniti život.

– Pre neki dan nazvao me čovek sa nepoznatog broja i predstavio se kao Dragiša iz Požarevca i nakon toga me zamolio, da mu kako je kazao, ispunim jednu veliku želju. Na moje pitanje o čemu se radi, kazao je, hoćeš li mi dozvoliti da napravim Radoju kuću. Zaista sam bio iznenađen tom rečenicom, ali naravno rekao sam mu da će mi biti drago i zahvalio se od srca na tom humanom gestu. Danas smo se upoznali i zaista sam pre svega iznenađen njegovom veličinom kao čoveka u duhovnom i ljudskom smislu, a onda i svim tim što se odigralo pred mojim očima – , kaže autor emisije “Nećete verovati” Gvozden Nikolić.

Na pragu trošne kuće Dragišu je dočekao mali Radoje sa sestrom Ivonom i mamom Mirom. Međutim Dragiša nije došao sam, sa njim su došla i njegova četiri unuka u čije ruke su bile pune darova.

– Hvala vam neizmerno, ja ne mogu da verujem šta mi se događa poslednjih nekoliko dana koji su meni, mojoj mami, sestri i tati okrenuli život za 180 stepeni – , kazao je Radoje dok su mu u očima zaiskrile suze kada mu je Dragiša saopštio da želi da mu napravi ne samo kuću nego i čitavu farmu.

– Ovo je veliki dan za mene i moju dušu, zato sam i zamolio Gvozdena da mi ispuni ovu želju. Danas sam poveo i moja četiri unuka, jer želim da vide svojim očima kako život ume nemilosrdno da se poigra sa ljudima i sa kakvim nedaćama se suočavaju neki njihovi vršnjaci. Oni to nikad nisu doživeli ali to moraju da znaju i to je jedna velika lekcija koja će im mnogo značiti u životu, a to je da nikad ne sme da ih ponese bogatstvo i da nikada ne smeju da okrenu glavu od tuđe nesreće – , kazao je Dragiša i dodao da će radovi krenuti već u subotu.

– Napravićemo im kuću koja će biti u osnovi 10 x 8, sa dve ploče i koja će imati tri sobe, kupatilo, predsoblje i dnevni boravak. Imaće sve uslove za jedan normalan život a dole u uglu livade napraviću mu štalu da ima gde da smesti njegovu marvu koju ovako pažljivo hrani i održava. Ovaj dečak je primer kako se treba boriti i to je nešto što me je motivisalo da dođem i pređem nekoliko stotina kilometara – , ističe Dragiša.

Inače Dragiša Tomić je poznati privrednik iz Požarevca koji je danas u mirovini ali je i dalje aktivan i živahan čovek, pun duha i dobrih namera.

Meštani Katge verovatno će ga viđati ovih dana kada bude krenuo da dovozi materijal za novu kuću.

– Upravo sam se čuo sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sa kojim sam dogovorio da svu papirologiju, dozvole i zemljane radove odradi grad Čačak. To mi je od velikog značaja da ne bih za to morao da vučem mašine iz Požarevca i stekao sam utisak da se radi o jednom prijatnom čoveku koji je odmah kazao da nam stoji na raspolaganju. Siguran sam da ćemo ja i on zajedno za neka dva meseca ovde proslaviti naselje sa malim Radojem i njegovom porodicom u novu kuću – , kazao je Dragiša.

(Tpknews.com/GZS)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker