VRŠAC SANIRA POSLEDICE NEVREMENA: Voda, blato i mulj potopili sela u okolini Vršca! (VIDEO)

Situacija u najugorženijem selu Uljma, u opštini Vršac, sada je stabilna. Kiša koja je padala tokom cele noći nije dodatno pogoršala stanje na terenu, voda se povlači, a u selu i dalje dežuraju pripadnici žandarmerije, policije i vatrogasne službe.

Foto: whatsapp

Do sada je 155 ljudi evakuisano iz svojih domova i svi su zbrinuti u kolektivnim smeštajima u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu.

U seoskim domaćinstvima nalaze se vozila sa crpnim stanicama, koja polako izvlače vodu iz dvorišta i domova. Vatrogascima, policijskim službenicima i žandarmeriji pomažu i meštani.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović kazao je da je u ovom trenutku najvažnije da su ugroženi zbrinuti u prihvatnim centrima, snabdeveni hranom, pijaćom vodom, medicinskom negom i svime što je potrebno za normalno funkcionisanje.

“Oni će tamo ostati dok se ne steknu uslovi za njihov bezbedan povratak u svoje domove. Ono što je takođe važno je da su prisutne sve neophodne službe, prioritet ima čišćenje seoske ambulante, kao i škole i ostalih institucija, i sve ono što je neophodno kako bi se život u selu vratio u normalni tok”, rekla je Mitrovićeva.

Voda je ušla u više desetina kuća i u pojedinim dostizala nivo od pola metra.

U selu nije bilo struje, jer je poplavljena trafostanica, ali je normalno snabdevanje uspostavljeno. Vode još nema, pa su postavljene cisterne kako bi meštani mogli da se snabdeju pijaćom vodom.

Ohrabrujuće je to što za sada nisu najavljene nove padavine, koje bi dodatno otežale situaciju, pa se novi poplavni talas ne očekuje.

Obilne padavine i nevreme pogodili su preključe okolinu Vršca, a najteže je bilo u mestima Uljma i Šušare, u kojima je poplavljeno više desetina kuća.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker