ZAKON JE SPREMAN! Uvodi se potpuna zabrana pušenja u zatvorenom prostoru, kazne su astronomske!

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić stava je da kazne za kršenje zabrane pušenja u ugostiteljskim lokalima, što je zakon koji čeka usvajanje, treba da budu čak i milion dinara.

Foto: SD/ilustracija

Sutra bih uvela potpunu zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. Zakon je završen, sada ide na zakonodavstvo da se uskladi sa ostalim zakonima i da se vidi da li neke članove treba menjati, istakla je ministarka zdravlja dr Danica Grujičić, prenela je N1

„Ono što je važno je kaznena politika, koja mora da bude dobro sprovođena, odnosno inspekcije moraju ići u kontrolu. Jer ako naplatite 5.000 dinara nekome kome je puna kafana, a sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda mislim da će se dobro zamisliti“, naglasila je ministarka zdravlja.

Grujučić je napomenula da zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima ne zavisi samo od nje, objašnjavajući da svaki zakon ide na uvid svim ministarstvima i da „nekad neko ima nekakvu primedbu, a nekad ne“.

„Mislim da zaista više ne treba kao zemlja i kao narod da se brukamo zbog pušenja u zatvorenom prostoru jer, zaboga, to je sad neko veliko zadovoljstvo koga ne možemo da se odreknemo. Nema nikakvih problema, tu je ćebe, grejalica, a bašte su leti otvorene svuda, pa neka puše do mile volje ako hoće. A da ne govorim da treba misliti na karcinom pluća koji je u Srbiji u porastu, jer je dokazano da 95 odsto obolelih od tog tumora čine pušači ili oni koji su bili dugogodišnji pušači“, zaključila je Grujičić, dodajući da elektronske cigarete nisu ništa manje opasne od običnih i da bi njihov uvoz zabranila „koliko sutra“.

(Tpknews.com/N1)

4 Komentari

  1. Najzad da se i to desi,jer ovo je postalo neizdrživo.Udješ u kafanu ili kafić i ne vidiš coveka na 2 metra od sebe.Ne moze covek da popije kafu od smrada duvana.Truju te raznim krdzama i marihuanom pa ponekad danima kasljem kako bi izbacio šlajm.Pište mi pluća kao da sam ćira lokomotiva.A garderoba kada udjem u kuću majka me tera sve da skinem i ubacim u veš mašinu jer smrdim kao tvor.Sve čestitke Danici,samo još da zakon usvoje.

  2. Daj bože da ga usvoje da i mi nepušači prodišemo kada ujutru svratimo u kafić da na miru možemo da popijemo kafu a ne da se davimo u dimu.

  3. Najzad!👍👏👏👏👏Bliži se kraj našim mukama,nas nepušača.I kazna bi trebala da bude milion dinara za vlasnika lokala ako bude kršio zabranu pušenja u lokalu.

  4. Gospodo draga. Ja sam nepušač ali mi ipak nešto nije jasno. Na pušače hajka i stroga zabrana pušenja a šta je sa narkomanijom? Cigarete zabranjene a droga u slobodnoj prodaji na trafikama. Pa koga vi zajebavate? Što se ministarka ne zauzima za borbu protiv narkomanije, zavisnosti od alkohola i kocke? Zašto su ovoliki redovi po hodnicima Domova zdravlja i bolnica? Zašto se godinama čeka na pojedine operacije i preglede? To je mnogo važnije nego da li će sr pušiti po restorani a i kafićima. Koliko se sećam po zakonu postoje posebne prostorije za pušače i nepušače.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker