NESREĆA NA PUTU DO ŠKOLE: Inspektor pokosio četiri devojčice na pešačkom prelazu!

Jedna devojčica je teže povređena, dok su ostale tri, srećom, zadobile lakše povrede. Sve su zadržane na lečenju na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu.

Foto: M.M.

Četiri devojčice iz Niša oborene su juče nasred Bulevara cara Konstantina u Nišu na putu do škole, kada je na njih automobilom naleto policijski inspektor!

Učenica šestog razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje M. M. (12) teško je povređena, a njene tri školske drugarice A. S. (12), T. K. (12) i E. K. (12) lakše kada ih je na pešačkom prelazu pokosio „pežo”, kojim je upravljao inspektor niške policije M. K. (30).

Deca su na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice, u naselju Nikola Tesla, propisno prelazila ulicu, preko „zebre”, kako bi uhvatila autobus kojim svakog jutra idu u školu u Niškoj Banji, kada je policajac naleteo na njih službenim vozilom. Srećom, izbegnuta je velika tragedija! Vozač je kočio, pa se auto zaneo i na decu naleteo bočno.

– Kako ih je udario, tako ih je razbacao po prelazu! Jedno dete je ostalo da leži, ostala su vrištala. U tom momentu je veći broj dece prelazio ulicu. Kada je vozač video da će da naleti na njih, skrenuo je u stranu. Da nije skrenuo, bila bi mnogo veća tragedija – kazao jedan od očevidaca.

Ekipe Hitne pomoći prevezle su povređenu decu do Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju, gde im je ukazana pomoć.

– Najteže povređena devojčica ima prelom tri zuba i povrede gornje vilice. Ostale tri devojčice su dobro. Postoji sumnja da je jednoj od njih naprsla ruka, ali je dijagnostika u toku. Sve četiri su zadržane na klinici radi opservacije – kazala je direktorka klinike prof. dr Anđelka Slavković.

Prema rečima S. D., majke najteže povređene devojčice M. M., jedan automobil se zaustavio na pešakčom prelazu da propusti decu, kada je na njih naleteo „pežo”, koji nije uspeo da se zaustavi.

Mesto nesreće / Foto: B. Janačković

– Strašno! Bila je u nesvesti jedno vreme posle nezgode, a sada se žali da je bole ruke i kičma. Moramo da uradimo dodatna snimanja. Ona je najteže povređena od njenih drugarica – kratko je rekla majka.

Otac devojčice A. S., kaže da su deca svakoga dana prelazila ulicu na tom pešačkom prelazu kako bi uhvatila autobus za školu.

– Moja ćerka uvek prelazi ulicu na pešačkom prelazu i veoma je oprezna. Pre tri godine na nju je već naleteo auto na prelazu u Brzom brodu. Vozač se definitivno kretao neprilagođenom brzinom. Deca uvek prelaze tu ulicu preko prelaza, sa strane ne može da se pređe jer ima ograda – kaže Slobodnjak.

On je kazao da je A. S. zadobila nagnječenje desne ruke, podrebarnog luka, butne kosti i da ima brojne podlive, T. K. je uganula nogu i sumnja se na naprsnuće ruke, dok je E. K. samo ugruvana.

Policija je saopštila da će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, protiv pripadnika MUP-a M. K. (30) biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Roditelji traže semafor

Na istom mestu prošle godine mogla je da se desi slična tragedija. Jedna devojčica je za dlaku izbegla smrt dok je tuda prolazila. „Roditelji su zbog toga još pre dve godine podneli zahtev da se na toj raskrsnici postavi semafor, ali on ni do danas nije ispunjen. Krajem marta ove godine čule su se najave da će pešački prelaz dobiti semafor, ali sve je ostalo na tome”, kažu roditelji.

Mihajlo Dumitru stradao na istom mestu

Na istom pešačkom prelazu 5. marta 2014. nastradao je učenik Mihajlo Dumitru (10), kada ga je pokosio „jugo”, kojim je upravljao Goran Stojanović (49) iz Jelašnice. Dečak je tog jutra prelazio ulicu držeći majku za ruku, kada je na njega naleteo „jugo” i usmrtio ga na licu mesta, istrgnuvši ga iz majčine ruke. Stojanoviću je u aprilu 2015. prvostepenom presudom izrečena kazna od četiri i po godine zatvora.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker