VOZAČI OPREZNO: Danas pojačana kontrola saobraćaja u Braničevskom okrugu!

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, u ponedeljak, 13. marta 2017. godine, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima, saopštio je MUP.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će istovremeno usmeriti aktivnosti i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje.

U akciji će učestvovati maksimalan broj putničkih vozila, odnosno motocikala bez spoljnih obeležja policije – presretača. Takođe, biće angažovani policijski službenici koji će, u građanskom odelu, uočavati prekršaje vozača i putnika i informacije o vozilima, u kojima su uočeni prekršaji, prenositi patrolama koje će zaustavljati vozila i preduzimati zakonom propisane mere, dodaje se u saopštenju. MUP napominje da korišćenje sigurnosnih pojaseva na svim sedištima značajno smanjuje rizik od stradanja u saobraćajnim nezgodama.

U toku 2016. godine, u putničkim vozilima je poginulo 183 vozača i 98 putnika, dok je povređeno 6.890 vozača i 5.699. Od ukupnog broja nastradalih putnika, 55% je stradalo na prednjem, a 45% na zadnjem sedištu.

TPKNEWS/MUP

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker