UHAPŠEN PREVARANT: Referent u Poštanskoj štedionici uvalijivao klijentima lažne evre kao prave

Uhapšen D.J. (52) zbog sumnje da je klijentima, umesto pravih, davao lažne evre, dok je pravi novac zadržavao za sebe.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala uhapsili su D.J. (52), referenta u Poštanskoj štedionici u Boru, zbog sumnje da je klijentima, umesto pravih, davao lažne evre, dok je pravi novac zadržavao za sebe.

D.J. je u deviznu blagaju stavio 105 lažnih novčanica u apoenima od po 100 evra. Kada je u banku prvi put, jedna klijentkinja došla i podigla oko četiri hiljada evra. Taj novac je odnela i pokušala da ga oroči u drugoj banci, ali su joj tamo kazali da su novčanice laže. Istog dana, još jedan stariji čovek je kod istog referenta podigao 1.000 eura i otišao u mnejačnicu da ih zameni za dinare, ali su i njemu kazali da su novčanice lažne.

Kako je rekao izvor istrage: – Odmah smo otišli u Poštansku štedionicu. U deviznoj blagajni bilo je još 84 lažnih novčanica, nakon čega smo priveli D.J -.

Na saslušanu u policiji, D.J. je odmah priznao da je stavio lažne novčanice u deviznu blagajnu, kao i da je taj ’’novac’’ davao klijentima, dok je prave evre sklanjao za sebe. Kazao je da je bio primoran na to jer bio u velikim dugovima i opterećen kreditima, pa je mislio da se na taj način oslobodi dugova.

– Odmah nakon hapšenja, došlo nam je još nekoliko ljudi koji tvrde da su kod istog referenta još u junu podizali novac, za koji se ispostavilo da je bio lažan – dodaje naš sagovornik. – Na pitanje zašto to tek sada prijavljuju, kazali su da ih je bilo sramota, jer nisu mogli da veruju da je neko u Poštanskoj štedionici mogao da im da lažne evre, umesto pravih.

Naš sagovornik kaže i da se ne zna za koliki je iznos oštećena Poštanska štedionica, kao ni otkada je D.J. radio to, ali i da će to biti predmet dalje istrage.

– Primera radi, cela banka je opasana bezbedonosnim kamerama, a i nelogično je da nadležni u filijali Poštanske štedionice, kako su nam kazali ’’nisu znali koliko novca imaju u deviznoj blagajni’’. Istraga se, zato, nastavlja, i videćemo gde će da nas odvede.

Protiv D.J. su podnete prijave zbog pronevere i falsifikovanja novca. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu njemu je, zbog mogućeg uticaja na svedoke, određen pritvor do 30 dana.

TPKNEWS/T.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker