IZVINJENJE ILI SUD: Požarevački uzbunjivač traži da mu se JKP “Vodovod i kanalizacija” javno izvine!

U saopštenju prosleđenom medijima, požarevački uzbunjivač Darko Nenadić zatražio je javno izvinjenje Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” zbog toga što su ga u demantijima nazvali lažnim uzbunjivačem.

Foto: Privatna arhiva

Kako u saopštenju Nenadić navodi, spletkarenje umesto znanja, nepotizam, umesto zdrave konkurencije, polupismenost umesto obrazovanja, stranačko zapošljavanje, to je realno stanje JКP „Vodovod i kanalizacija“. Zamena teza, poluistine i laži ne mogu da promene činjenicu da su neznanje i bahatost osnovne odlike rada ovog javnog preduzeća.

Uzbunjivač Nenadić još dodaje da JКP ,,Vodovod i kanalizacija“ Požarevac u svom maniru manipuliše građanima Požarevca i svesno ih dovodi u zabludu, baveći se neistinama i zamenom teza.

“Naime, u saopštenju „Neistiniti navodi uzbunjivača uznemirili građane“ od 10.05.2021. JКP ,,Vodovod i kanalizacija“ svesno vrši zamenu teza, baveći se pitanjem kako sam postao uzbunjivač, a ne suštinom, a to je da sam u postupku pred Višim sudom u Požarevcu dokazao da sam pretrpeo zlostavljanje na radu od strane poslodavca, dokazao da sam na radnom mestu glavnog inženjera za mašinsko održavanje nakon izvršenog uzbunjivanja pretrpeo odmazdu, prvo vođenjem disciplinskih postupaka koji nikada nisu okončani, a potom davanjem otkaza koji je poništen kao nezakonit i raspoređivanjem na neadekvatno radno mesto, kao i uskraćivanjem osnovnih uslova i sredstava za rad. Takođe, ja sam uzbunjivač koji je dobio sudsku zaštitu ne samo u vezi mobinga, već i u postupku pred Višim sudom u Požarevcu koji je doneo privremenu meru kojom je odloženo dejstvo otkaza ugovora o radu za koji je sud naveo daje u vezi sa ranije izvršenim uzbunjivanjem”, navodi u saopštenju.

Kao odgovor na demantije JKP “Vodovod i kanalizacija”, koje je ovo preduzeće prosledilo medijima 10. maja, Nenadić traži javno izvinjenje od strane ovog preduzeća zbog nazivanja njega lažnim uzbunjivačem.

“U suprotnom ću zadovoljenje pravde potražiti na sudu, kao i više puta do sada. Moja namera nije bila da izazivam paniku građana jer sam prijavu protiv JКP ,,ViК“ podneo Javnom tužilaštvu u Požarevcu i Кraljevu, a samo uzbunjivanje je bilo unutrašnje, odnosno kod poslodavca, da bih ukazao na propuste u radu koji mogu ili su izazvali posledice po zdravlje građana”, stoji u zaključku saopštenja uzbunjivača.

Kompletno saopštenje požarevačkog uzbunjivača Darka Nenadića možete pročitati OVDE.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker