DIREKTOR PRETI TUŽBOM NOVINARIMA: Učenik Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu, brutalno pretučen u školskom dvorištu!

Nasilnici iz čista mira pretukli školskog druga Dušana Živkovića (12) nasred školskog igrališta u Požarevcu! Dušanu su dva druga iz odeljenja iz čista mira zapretila: „Mi ćemo posle škole da te bijemo“, smejući mu se u lice! Posle utakmice su nasrnuli na njega i udarali ga sve dok ga nisu oborili na zemlju i dok mu nisu izuli jednu patiku.

Foto: TPKNEWS

Nasilnici iz čista mira pretukli školskog druga Dušana Živkovića (12) posle fudbalske utakmice u školskom dvorištu! Tuča se dogodila 22. marta, oko 18.30 sati, na fudbalskom igralištu Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu.

Žrtva brutalnog napada je učenik petog razreda Dušan Živković, koji je posle petog časa ostao na školskom terenu da gleda fudbalsku utakmicu. Dečak je uz saglasnost roditelja ispričao za alo.rs da mu je drug iz razreda D. R. zapretio bez ikakvog povoda.

Dušan došao kući sa ogrebotinama na vratu i telu/Foto: TPKNEWS

– Tog dana smo popodne išli u školu, imali smo časove od 14 sati. Drug mi je prišao iz čista mira, govoreći: „Mi ćemo posle škole da te bijemo“. On i M. S. iz mog odeljenja su mi se smejali u lice. Potom su mi rekli da će me tući ako ne ostanem da gledam utakmicu. Ja sam sa ostalom decom otišao da gledam fudbal, a posle toga sam produžio na košarkaško igralište. Prvo mi je prišao D. R. i rekao mi: „Ajde, bre šta hoćeš?!“ i odgurnuo me rukom. Počeo je da me šamara, a potom da me udara rukama i nogama najviše po leđima. Posle nekoliko trenutaka se pojavio i M. S. koji me je bez ikakvog razloga najpre udario flašicom po ruci, a onda je skočio na mene. Obojica smo pali na zemlju, a on me je flašicom udario u podlakticu. Kada sam ustao, pokušavajući da se odbranim, D. R. me je šutnuo u prepone! Posrnuo sam, a oni su nastavila da me guraju i obaraju na zemlju. Tukli su me sve dok mi nisu izuli jednu patiku. Posle toga su otišli sa terena, dok sam se ja uputio kući i roditeljima ispričao šta se dogodilo – kaže Dušan u prisustvu roditelja Dragana i Danijele Živković.

Lekarski izveštaj potvrđuje da je učenik zadobio povrede/Foto: TPKNEWS

Kako saznajemo, nasilnici su nasrnuli na Dušana s leđa, dok su ostala deca samo posmatrala i nisu prišla da ih razdvoje niti da mu pomognu. Majka Danijela navodi da je iste večeri sa sinom otišla u Policijsku upravu Požarevac da prijavi nasilje.

– Rastrojena sam kao i svaka majka jer ne mogu da verujem da su mog sina napali školski drugovi! Rekla sam samoj sebi da moram nešto hitno da preduzmem jer školski policajac koji je, prema mojim saznanjima, u to vreme bio u školi nije reagovao – tvrdi Dušanova majka Danijela Živković.

Majka prijavila slučaj policiji/Foto: TPKNEWS

Direkotor škole Goran Seger je u izjavi za TPKNEWS rekao „da ništa od ovoga nije tačno i da će on da podnese tužbu ukoliko neko bude pisao o ovom događaju“.

OTAC: PLAŠIM SE ZA BEZBEDNOST SVOG SINA

Otac Dragan Živković kaže da je razočaran reakcijom direktora škole i razrednog starešine jer nisu stali u Dušanovu zaštitu.

– Razredna Monja Đukić se nije udostojila da pita moje dete kako je, već mu je rekla: „Takve povrede si mogao da dobiješ i dok si igrao fudbal!“. Plašim se za bezbednost svog sina i upravo zbog toga smatram da o vršnjačkom nasilju treba javno da se priča. Supruga i ja nećemo dozvoliti da ovaj slučaj bude zataškan. Saglasan sam da fotografija mog sina bude objavljena da bi podstako i druge roditelje da otvoreno pričaju o vršnjačkom nasilju. Samo tako možemo svi zajedno da doprinesemo rešavanju ovog problema – poručuje otac Dragan Živković.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker