Nov raspored polazaka vozova Požarevac-Smederevo

Zbog smanjenog broja raspoloživih garnitura promenjen je raspored polazaka vozova između Smedereva i Požarevca. To uglavnom ne odgovara putnicima, čije obaveze ispaštaju.

Novi red vožnje Srbija voza na relaciji Požarevac-Smederevo, razljutio je redovne putnike, kojima je ovo glavno prevozno sredstvo do posla i škole.

Putnici kažu da im ništa ne odgovara, ni dolazak, ni odlazak. “Ko radi od 10 do 13 časova, svi rade od osam do 16 časova. Niti možemo da stignemo na vreme, niti da odemo”, objašnjava jedan od putnika.

Pojedini učenici, zbog novog rasporeda, ranije izlaze sa časova.

Razlog redukovanja polazaka je što je za ovu sezonu, požarevačka Železnička stanica dobila samo jednu garnituru.

“Srbija voz, nažalost nije mogla da obezbedi sve polaske vozova na relaciji Požarevac – Smederevo, zbog materijalnog obezbeđenja, odnosno raspoloživog broja voznih sredstava kojim ne možemo da garantujemo pouzdanost i redovitost u izvršenju vožnje”, kaže pomoćnik generalnog direktora Srbija voza Zoran Stevanović.

Popodnevnih polazaka za Smederevo gotovo da i nema, jer voz mora svakog dana na kontrolni pregled u Beograd.

Voz iz Požarevca za Beograd saobraća samo jednom dnevno i to samo popodne. Tako da za železnički saobraćaj, Istočna Srbija kao da ne postoji.

Povratak na stari red vožnje nije izvestan, kažu u Srbija vozu. Grupa građana uputila je predloge za prilagođavanje polazaka.

Zoran Stevanović, pomoćnik generalnog direktora Srbija voza kaže da je taj predlog na razmatranju i da će najveći broj sugestija po tom osnovu biti usvojen.

Iako je železnički saobraćaj za neke spor, za one koji putuju između Požarevca i Smedereva, vožnja od tridesetak minuta, za 128 dinara je vrlo povoljna. Železnički saobraćaj, skoro da je jedino prevozno sredstvo između ova dva grada. Postoji i polazak autobusa jednom dnevno, ali je od voza skuplji tri puta.

TPKNEWS/RTS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker