Održana dvodnevna Okružna komandno-simulaciona vežba „Srebrno jezero 2022“

Na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradšta prošle nedelje održana je dvodnevna Okružna komandno-simulaciona vežba „Srebrno jezero 2022“.

Foto: Promo

Vežba je realizovana u periodu od 23. do 25. novembra, u organizaciji Sektora za vanredne situacije i u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Misija u Srbiji.

Cilj vežbe bio je unapređenje kapaciteta štabova za vanredne situacije za rukovođenje i koordinaciju subjektima i snagama sistema smanjenja rizika od katastrofa u vanrednim situacijama Braničevskog okruga, grada Požarevca i opština ovog okruga – Velikog Gradišta, Golupca, Kučeva, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Žagubice i Žabara.

Na vežbi su, pored komandanata, učestvovali i njihovi zamenici te načelnici, članovi štabova za vanredne situacije – predstavnici Crvenog krsta, vatrogasno spasilačkih jedinica i policije.

Jedan komentar

  1. Efikasnost štaba za vanredne situacije iz Golupca smo već imali prilike da vidimo prilikom nepogode 2015 god. Totalna nesposobnost. Ne daj bože da nas ponovo nešto zadesi pored toliko stručnog kadra.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker