PRISVOJILI SKORO 200 MILIONA?! SBPOK uleteo u opštinu Golubac i Kostolac i zaplenio sva dokumenta

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) upala je pre tri nedelje u opštinu Golubac, a u četvrtak i u opštinu Kostolac.

Zgrada SO Golubac i SO Kostolac

Kako saznaje TPKNEWS, u opštini Golubac zaplenjena je kompletna dokumentacija, i to u sklopu istrage koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal, zbog sumnje da su predsednik opštine i pojedini opštinari malverzacijama javnih nabavki i tendera u poslednjih par godina unazad prisvoji blizu 200 miliona dinara građana Srbije, o čemu je TPKNEWS u više navrata pisao.

Izvor TPKNEWS-a blizak istrazi kaže da je ovo češljanje golubačkih opštinara naredio lično predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon posete manastiru Tumane 21. avgusta.

Takođe, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u četvrtak 28. oktobra, upala je i u opštinu Kostolac gde je proveravana i zaplenjena kompletna dokumentacija u vezi nestanaka cevi kao i mosta koji još uvek nije završen.

Naime, da podsetimo, gradska opština Kostolac je raspisala Javnu nabavku br. 28/20 „Radovi na uklanjanju nadvožnjaka auto-mosta sa izradom tehničke dokumentacije“. U toku poziva za nabavku pristigle su ponude dva ponuđača. Nakon pregleda konkursne dokumentacije, doneta je Odluka o dodeli Ugovora broj 01-404-434/20 od 02. septembra 2020. godine kojom se Ugovor dodeljuje nosiocu grupe ponuđača „Imetak“ doo iz Smedereva, firma koja je registrovana za Trgovinu na veliko ostalom hranom, uključujući ribu, ljuskare i mekušce, a čija je ponuđena cena bila skuplja za oko 2 miliona dinara, bez uračunatog poreza.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Bojim se da Marko kasno stiže na Kosovo? Vučić je dosta doprineo ovoj bahatosti jer verovatno po njegovoj želji je formirana lokalna vlast u svim opštinama po Srbiji. Koštaće ga sve ovo puno a i vlast će da izgubi.

  2. Verovatno će i to da se nažalost zataška. Lopovluk u Golupcu je ogroman i da ima zakona bogami debelo bi se robijalo. SBPOK treba u Golupcu da krene od prve pljačke tj asvaltiranja puta u Žitkovici pa do danas.

  3. Verovatno, još od ranije, a po nalogu predsednika sva dokumentacija je sklanjana na sigurno. Tako da džabe će “češljati” ako oni što su sklanjali ne kažu gde su sklonili “poverljivu” dokumentaciju.

  4. Već su propevali gde je dokumentacija. Mislite da je Vučić džabe reagovao? Svestan je ako ne pohapsi bagru pada u Braničevskom okrugu. A Mijović je zapečatio svoju sudbinu najnovijim bezumnim postupkom tj sprečavanjem radnika da rade na vetro parku a zna se čiji brat je glavni za to.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker