KORONA SE VRATILA NA ZIMOVANJE: Predsednik opštine Veliko Gradište apeluje da se poštuju mere zaštite!

Kako se približava period slava, predsednik opštine i komadant štaba za vanresdne situacije opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, apeluje da treba biti posebno oprezan jer se korona vratila u opštinu.

Ilustracija

U cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, koji se na velika vrata ponovo vratio u opštini Veliko Gradište, a kako je poručio u mejlu koji je poslao našoj redakciji, ima nameru da tu i prezimi, predsednik opštine Dragan Milić, uputio je apel svim građanima opštine da se pridržavaju opštih i posebnih mera zaštite, kako bi se osigurala bezbednost i sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. U protivnom, svi koji ne budu poštovali mere, biće novčano “sankcionisani”!

– Imajući u vidu da predstoji vreme slava važno je poštovati preventivne mere i izbegavati okupljanje većeg broja ljudi, jer svako masovnije okupljanje predstavlja potencijalni rizik zaraze.

Stim u vezi važno je poštovati propisane mere prevencije uvek i na svakom mestu, držati fizičku distancu, koristiti ličnu zaštitnu opremu – maske, poštovati propisano radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica i maloprodajnih trgovinskih objekata do 23 časa, a dozvoljeni broj osoba se ograničava do 30 na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru.

Neodgovorno ponašanje i nenošenje maski u zatvorenim prostorima predstavlja, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona, svojevrsno nepoštovanje zdravstvenih radnika koji su poneli najveći teret borbe protiv koronavirusa.

Jedino uz visok nivo discipline i odgovornosti možemo pobediti ovaj opaki virus, a svako nepoštovanje mera nas udaljava od ovog konačnog cilja. Budimo i dalje odgovorni i poštujmo propisane mere – , stoji u apelu Dragana MIlića, predsednika opštine i komadanta štaba za vanresdne situacije opštine Veliko Gradište.

Inače, u poslednjih 10-tak dana na teritoriji opštine Veliko Gradište, potvrđena su četiri nova slučaja virusa COVID-19, što je od početka epidemije, ukupno na teritoriji opštine Veliko Gradište, zaraženo 48 osoba.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker