ZASTRAŠUJUĆE! Sedmogodišnjak u centru Požarevca naočigled drugova ugušio štene golim rukama!

Svedoci jezivog nasilja do detalja opisali kako je dečak prvo ubo kuče, potom ga stiskao za vrat. Slučaj policiji prijavila Snežana Milošević koja je za Alo! ispričala šta se sve desilo.

Foto: Privatna arhiva

Još jedan monstruozni zločin nad nedužnom životinjom desio se u Požarevcu, kada je sedmogodišnje dete oštrim predmetom ubolo štene, a potom ga do besvesti stiskalo za vrat.

Uprkos naporima veterinara kod koga ga je odnela Snežana Milošević, kuca je uginula. Obdukcija je potvrdila izjave dečaka koji su prisustvovali sceni nasilja u centru grada.

– Tom strašnom događaju prethodio je poziv jednog sugrađanina čiji sin je doneo u stan kutiju sa tri kučenceta ostavljenu u centru grada. Njegova deca su se malo igrala sa kučićima, ali pošto žive u malom stanu, nisu mogli nijedno da zadrže. Znajući da sam svojevremeno prodala stan i novac uložila u pomaganje napuštenim životinjama, obratio se meni. Predložila sam mu da objavi slike kuca na društvenim mrežama, kako bismo ih udomili. Ponudila sam i da mu plaćam usluge veterinara, ali on ih je narednog dana, po velikom pljusku, izbacio napolje, ispred zgrade. U tom trenutku, kuce su imale po 650 grama – ispričala je Snežana.

Kasnije je drugi sugrađanin opet zvao zbog tri šteneta.

– Video je gomilu dece oko kučića i zamolio me da proverim šta se dešava. Kad sam došla tamo, jedan desetogodišnjak je krenuo letvom na mene, pokušavao je da me otera uz reči da su kuce njihove. Dva šteneta su bila ispred kutije, trećeg sam videla kako nepomično leži u njoj – navela je naša sagovornica koja je deci objasnila da neće da povredi kuce, već da ih odvede kod veterinara.

– Kuca u kutiji je bila ledena, pomislila sam da je mrtva. Dečak sa letvom ispričao mi je kako je jedan mali kucu prvo ubadao u telo, potom je i stezao oko vrata. Rekao mi je i da taj mali redovno ubada mace i sve snima za Tiktok. Momentalno sam odlučila da odem u policiju i sve prijavim, s obzirom na to da je mesto pokriveno kamerama lako mogu da utvrde i ko je izbacio kuce na ulicu, kao i čije je dete, koje je, kako sam procenila, imalo oko sedam godina, ubilo jednu od njih – istakla je Snežana, koja je nesrećno štene usput odnela kod veterinara.

– Iako je kratko zacvileo, nažalost, posle 15 minuta je izdahnuo. Profesor Veterinarskog fakulteta iz Beograda Vladimir Nešić, koji je uradio obdukciju, naveo je da je smrt nastala usled ugušenja izazvanog izrazitim manuelnim pritiskom na vrat, odnosno da je kuca ugušena golim rukama – objasnila je naša sagovornica.

– U nalazu koji mi je dostavio, naveo je i da je štene imalo ubodnu ranu, s desne strane, iznad rebara – navela je Snežana Milošević, koja će učiniti sve da se ovaj slučaj rasvetli do kraja.

Kao i prethodnim slučajevima zlostavljanja životinja koji se učestalo dešavaju sada i ovde, glavno pitanje je kakve osobe mogu takvo nešto da urade. Prema rečima psihologa Jovane Jovanović, reč je o malim monstrumima.

– Posle niza dugogodišnjih istraživanja možemo bez rezerve da kažemo da su mnoge osobe koje su zbog ubistava i teških krivičnih dela završile u crnoj hronici u detinjstvu mučile pse i mačke. Ukoliko se ovo što je taj sedmogodišnjak uradio bude guralo pod tepih, epilog bi mogao da bude upravo takav, mali monstrum mogao bi da bude sutra veliki zločinac – rekla je za Alo! Jovanovićeva.

Prema njenim rečima, deca koja zlostavljaju životinje to devijantno ponašanje ispoljavaju samo kad u okruženju vide nasilje.

– Da li je to slučaj iz njihove porodice gde su otac ili deda maltretirali majku, odnosno baku ili gledaju komšiju koji tuče ženu, teško je reći. Takve stvari se zataškavaju i do pre 20 godina o njima se nije govorilo. Ako ima išta dobro u celoj toj tragediji, to je činjenica da sad sve izlazi na videlo, da će školski psiholog moći da se pozabavi tim dečakom, da će drugi roditelji svojoj deci moći da pokažu šta se ne radi – istakla je Jovana, i dodala da je naučno dokazano da deca do 12 godina svoje frustracije, bes i agresivno ponašanje ispoljavaju na životinjama.

– Na taj način se identifikuju sa nasilnicima, a ulogu žrtve prebacuju na nemoćnije od sebe. Posle tog uzrasta prelaze na nasilje prema vršnjacima i nastavnicima – zaključila je psiholog Jovana Jovanović.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker