PREDSEDNIK OPŠTINE ŽAGUBICA POTVRDIO: Požari oko Crnog vrha podmetnuti! Plaše Vlahe da bi se iselili?!

Vatrogasci su ugasili požar koji je na Crnom vrhu kod Žagubice prethodnih dana zahvatio oko 10 hektara trave i niskog rastinja.

Foto: Fejsbuk/Safet Pavlović

Kako je u nedelju uveče objavila Eko straža, građani su otkrili tri požara na tri različita mesta, a gašenje je trajalo nekoliko sati, saopštili su vatrogasci.

Meštanin Žagubice Rade Mošić kaže da „nije bilo traktora i oranja, kako bi se napravila barijera između dela koji nije bio zapaljen i onog koji je bio, verovatno bi gorelo brdo“.

– Verovatno će istraga da pokaže svoje. Indicije onih ljudi koji su juče bili ovde, indicije da je ovo namerno paljeno, verovatno će istraga utvrditi. Žao mi je ako se utvrdi da je stvarno namerno, jer se odavno priča o plašenju vlaške nacionalne manjine u potpunosti kako bi se iselili odavde, što zbog rudarskih kompanija, što zbog drugih aktivnosti, poput vetroparkova i ostalog – , kaže Mošić.

Sa druge strane, predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, u objavi na svom Fejsbuk profilu potvrdio je sumnje aktivista, da su požari oko Crnog vrha podmetnuti.

– Ponovo je podmetnut požar na teritoriji bivšeg naselja Lipe. Molim sve građane ako primete kretanje nepoznatih lica da prijave policijskoj stanici ili vatrogasnoj jedinici..! – napisao ja predsednik opštine Žagubica u objavi na svom Fejsbuk profilu.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker