VELIKI DOGAĐAJ ZA VERSKE FANATIKE: U manastiru Tumane 16. juna presvlačenje moštiju svetog Zosima

U manastiru Tumane u blizini Golupca, u nedelju, 16. juna, nakon arhijerejske liturgije, mošti Svetog Zosima biće presvučene u novo ruho i litijski prenete u svetiteljevu isposnicu, u kojoj je živeo i podvizavao se.

Foto: Facebook

U ovoj drevnoj svetinji, u 8:30 časova biće služena arhijerejska liturgija, a delići stare svetiteljeve odežde biće sa blagoslovom podeljeni vernicima, najavio je iguman manastira Tumane arhimandit Dimitrije.

Bratstvo manastira Tumane poziva sav blagočestivi narod da uzme učešće u ovom sabranju.

– Pozivamo verni narod sa radošću i ljubavlju na Svetu Liturgiju i presvlačenje moštiju Svetog Zosima tumanskog čudotvorca u nedelju, 16. juna. Ovaj duhovni sabor je živa, tekuća reka naroda Božijeg, gde se oko moštiju tumanskog čudotvorca sa ljubavlju sabere preko 30.000 duša i koji pokazuje da je naš narod veran Gospodu, veran svojim svetim precima, te da istinski i pravim putem korača u svetliju i blagoslovenu budućnost – , rekao je arhimandit Dimitrije.

U manastirskoj crkvi posetioci će moći da se poklone i netruležnim moštima Sv. Jakova, moštima Sv. Nektarija Eginskog, kao i čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice “Kurskaja Tumanska”.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Ovi ga češće presvlače mrtvog, nego što se sam presvlačio dok je bio živ. Glavni razlog je novac i samo novac. Pre dva dana su bili izbori, Oskar se dosta potrošio, pa se dosetio svoje zlatne koke. A praznoglavi narod je navrnuo iz cele Srbije, misleći da je u Tumanu spas za sve probleme koje ima. Dok je ćurana, biće i podvarka. Ja sam odlučio, najpre zbog patrijarha koji je prvenstveno Vučićev i bogataša kojima reže kolač, zatim zbog ovoga što se dešava u Tumanu i oko njega, dakle odlučio sam, da više ne idem u crkvu, niti primam popa u kuću, da sveti vodicu za slavu. Boga ću i dalje da poštujem, slavu ću da slavim, ali ću sam da očitam molitvu i prerežem kolač. Dosta je bilo!

  2. Pitam se dokle će žitelji Dvorišta i Krivače trpeti ovo maltretiranje i satima čekati u koloni, da bi stigli svojim kućama ili da bi poljoprivrednom mehanizacijom otišli na njive?

  3. Vi iz TPKNEWS, kao da ovu bratiju iz Tumana malo podje*avate. U jednom tekstu ih ocrnite načisto. U drugom tekstu pišete o njima sve najbolje, a u trećem stavite samo provokativni naslov. Ako, tako i treba.

  4. Narode Srbije poslušajte Nebesku molitvu Srbima Vladike Nikolaja Velimirovića i dobro je upamtite. Odjednom ćete progledati i shvatiti šta se i zbog čega sve ovo nama dešava.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker