FALSIFIKOVANJE I ZLUPOTREBA: POKS podneo krivičnu protiv Gojkovića, bivšeg predsednika stranke

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika stranke, Žike Gojkovića zbog falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

POKS je ranije saopštio da je Žika Gojković smenjen sa funkcije predsednika tog pokreta.

U saopštenju POKS-a navodi se da je prijava podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru zbog toga što je falsifikovanjem službene isprave i zloupotrebom položaja odgovornog lica obmanuo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

„Iako Gojković zna da se pečat nalazi u sekretarijatu POКS gde je uvek i bio, gde mu je mesto i gde je i sada, on je ministarstvu podneo zahtev za izradom novog pečata, jer je stari, kako je tvrdio i slagao ‘izgubljen’. Time je počinio krivično delo zbog koga će odgovarati, ali to ne menja činjenicu da je stari pečat još uvek validan, koliko god on pokušavao kontratužbom da medijski spinuje“, dodaje se u saopštenju.

Funkcioner POKS-a Dušan Radosavljević naveo je da je u ponedeljak pred hiljadu članova i delegata na izbornoj skupštini za predsednika POKS-a izabran Vojislav Mihailović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker