TUGA U MELNICI: Miloš otišao u Ameriku da zaradi, ubile ga cevi s kamiona!

Miloš Grujić (24), student iz Melnice kod Petrovca na Mlavi, poginuo je u ponedeljak u Čikagu, u SAD, gde je radio kao kamiondžija.

mladic-iz-petrovca-nastradao-u-americi
Miloš Grujić/Foto: Facebook

Nesrećni mladić je stradao kada su se na njega slučajno sručile vodovodne cevi sa kamiona pored kojeg je stajao. Hitna pomoć ga je brzo prevezla u bolnicu “Sent Džejms”, ali je preminuo od posledica unutrašnjeg krvarenja.

Miloš je tokom istovara stajao pored svog vozila, dok je drugi radnik bio zadužen za prijem. Međutim, nekoliko cevi se otkačilo i palo na nesrećnog Grujića.

Miloš je radio kao vozač kompanije “Delta Currier Group” i svojim kamionom došao je do odredišta u Čikagu, gde je trebalo da isporuči robu. Inače je bio student treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, a u Americi je boravio tri godine zahvaljujući programu “Work and travel”.

Grujić je posredstvom jedne agencije u Ameriku otišao da bude spasilac na bazenu. Nakon isteka ugovora ostao je u Americi i tamo nastavio da radi. Prema rečima njegove sestre Milene, koja u Beogradu studira na Fakultetu političkih nauka, Miloš je u Americi počeo da vozi kamion jer je želeo da zaradi novac i da se vrati u Srbiju.

– Tragedija se dogodila dok je čekao na istovar svog kamiona. Sa drugog kamiona obrušila se gomila cevi u usmrtila ga. To su nam javili drugovi koji su sa njim radili – priča Milena.

U kući Grujića u Petrovcu na Mlavi tuga, bol i suze. Neprestano dolaze Miloševi drugovi, prijatelji, komšije i rođaci da izraze saučešće i podele bol sa porodicom.

– Bio je najpozitivniji, najvedriji, svi su ga voleli. U Petrovcu je imao mnogo drugova i prijatelja i bio je veoma omiljen u društvu – ističe sestra i Milošev brat Bogdan. Grujići ističu da su kontaktirali sa našim konzulatom u Americi i tamošnjim pogrebnim preduzećem i da im je traženo da pošalju neka dokumenta kako bi im poslali Miloševe posmrtne ostatke.

Planirao da se vrati u Srbiju

Planirao je da se vrati u Novi Sad i završi fakultet, a poslednja adresa stanovanja bila mu je Sijetl. Miloš Despenić, njegov najbolji drug iz Novog Sada, još ne može da veruje da Grujića više nema. – Radio je tamo kao vozač kamiona i planirao je da se vrati u maju jer mu je bilo dosta tri godine rada u Americi. Upoznali smo se prvog dana fakulteta i od tada smo bili nerazdvojni, živeli smo zajedno, delili dobro i zlo. Bio je neverovatno dobar drug, odlikovale su ga iskrenost, hrabrost i inteligencija – priča Despenić.

Student poginuo i pre tačno tri godine

Pre tačno tri godine, u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Dakoti poginuo je Vladan Jovanović (24) iz Crvenke, teško je povređen Dušan Travica (27), a lakše Goran Šišarica (28), obojica iz Kule. Sva trojica su bili studenti novosadskih fakulteta i bili su takođe u SAD zahvaljujući programu „Work and travel“.

TPKNEWS/A. L. – S. M.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker