ODBEGLI SRBIN SILOVATELJ UHAPŠEN U AUSTRIJI: Živeo i radio godinama u Beču s bugarskim papirima!

Policijska patrola AGM iz Ilca (Ilz) uhapsila je u četvrtak oko ponoći na autoputu A2 dvadesetsedmogodišnjeg Srbina, koji je bio u bekstvu i godinama živeo i radio u Beču pod lažnim imenom.

Austrijska policija

 

Prema informacijama pokrajinske policijske uprave, dvadesetsedmogodišnjak je zaustavljen zbog rutinske kontrole, pri kojoj se legitimisao sa bugarskim dokumentima. Međutim, policajci su brzo ustanovili da je reč o falsifikovanim papirima, iako su bili vrlo profesionalno urađeni.  U pokušaju da utvrde njegov identitet, policajci su uzeli otisake prstiju mladića i proverili u policijskoj bazi podataka. Rezultati su bili iznenađujući.

Kako navodi policija, dvadesetsedmogodišnji mladić je zapravo Srbin, koji je zbog silovanja osuđen na zatvorsku kaznu, koju je služio u kaznenoj ustanovi Gerasdorf. Međutim mladić se nakon jednog slobodnog izlaska 2008.g. više nije vratio u kaznenu ustanovu i od tada je za njim raspisana poternica za čitavu Evropu.

On međutim nije napusti Austriju nakon bekstva  i živeo je i radio u Beču pod lažnim imenom. Posedovao je čak i zdravstvenu knjiživu i bankovnu karticu. Međutim, kako je izjavio u policiji, sve ove godine bio je u stalnom strahu da će biti razotkiven.

„Posle privođenja delovao je kao da mu je laknulo“, izjavio je jedan od policajaca.

Dvadesetsedmogodišnji Srbin će narednih dana biti prebačen u Gerasdorf.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker