TRIO “LA KAMPANELA”: Nije lako našem popu Bati, voleo je svoju ženu, a voli i tuđe

Trio “La Kampanela” pop Bata, Pajtos, Meklaud Saša Mondiš-bivši švaler u pokušaju i “bizmismen” spremaju se za nove avanturističke izbore u selu Kličevcu, nadalekom poznatom, po predlogu mlađanog nam serifa Meklauda da se tu otvori “spržionica”, pardon “spalionica” tj. đubrište.

Pop Bata/Foto: Screenshot

Kad se udruže tri aktivna “ljubavnika” i jedan propali ljubavnik, na jednom malenom prostoru, ali bogatom selu Kličevcu odmah se razmišlja od do kapitalizaje, jer šta seljaci znaju šta je trista kila. Glavni i odgovorni baja je, niko drugi do “drug” preletač pop Bata. Taman se zahuhtao da sazida crkveni dom, ali popadija se preudala za prvog dečka iz Čačka, i sad je pop Bata u velikom problemu, zato što je “prevarena” popadija, najzad shvatila šta je pravi život i preselila se u Beograd u njihov zajednički stan. Kako to biva, pop Bati se bumerang vratio, jer je on jednu porodicu iz svog sela zavio u crno, zato što ga je muž njegove ljubavnice zatekao u pozi “68” karma sutra, i čovek je od tuge infartkovao.

Naš narod kaže: “Šta si posejao, to ćeš i ubrati”.

Pošto je popadija rešila da živi život i pop Bata je odlučio da osnuje orkestar Trio “La kampanela +1 (bivši švaler Filip)” i da počne sa ubeđivanjem seljaka da daju zemljište pošto zašto, samo da se otvori regionalno đubrište, i da na taj način selo Kličevac izađe iz anonimnosti.

Mlađani Meklaud-Mondiš šerif iz grada Čikaga-Požarevca, kaže da je to blagotvorno po građane, čak đubrište deluje i kao “dekoronizator” zato “seljaci” iz Kličevca a i “građani” Braničevskog okruga moraju da slušaju šerifa Meklauda. Čak je i gospodin Luka Petrović koordinator iz Beograda umešao svoje prstiće i popa Batu unapredio za poverenika. Inače je pop Bata poznati “preletačević” iz SPS-a u DS (kod Tadića)-druženje i igranke do zore ispod šatora, a i sada se opšte narodno veselje nastavilo u AV, AV partiji.

Da rezimiramo i da zamolimo Svetog Sinoda da ne raščinjuje popa Batu sa popovskog mesta-i on je samo živa duša…nije on kriv što mu je prevarena popadija zadala kontra udarac. Ako je verovati “Pajtosu” Paji pop Bata je svakog dana kumi i moli da se vrati kući, ali, sloboda je sloboda…a i pop Bata ima svoju udovicu za utehu.

Iz naših dobro obaveštenih izvora, saznajemo da je naš razrejani pop Bata zbog popadije rešio da od meštana sela uzme crkavicu od 100.000 evra za crkveni dom u Kličevcu koji je poodavno započet, ali se lova potrošila na automobile i ljubavne poklone.

Crkveni dom u Kličevcu/Foto: Privatna arhiva

Najviše novca mu je upravo dao deda Milana Perića, zvani Bugarin, i to donaciju od oko 60.000 evrića. Gastarbajteri iz sela Kličevca su takođe sa punim poverenjem poklanjali čuvenom popu Bati-animatoru od 5.000 do 15.000 evrića za crkveni dom. I grad Požarevac mu je takođe donirao 40 miliona dinara za veselja ispod šatora, a našao se u poneki “cvonjak” za crkveni dom.

Kao što uvek biva u srpskim mafijaškim krugovima pojavio se glavni mozak “bizmismen spalionica” bivši švaler Saša Filipović-Fikus. “Pajtos” Paja verni član klana zaposlio je dve snaje i dva sina u EPS-u, tako što mu je pomagao nekadašnji direktor EPS-a u Kostolcu Dragan Jovanović, a za uzvrat Dragan Jovanović je dobio nepostojeće orahe, a Paja lovu pošto mu je uvalio 5 hektara zemlje za “blok” koji nikad nije proradio.

Mole se “seljani” Kličevca da ne obraćaju pažnju na svoje njive, pogotovu ne vlasnici Milan i Veljko Perić (familija Bugari) 36 hektara zemlje koja je u restituciji neka poklone organizovanim preletačima šerifu Meklaudu i “bizmismenu” Fikusu, jer to je za dobrobit svih nas. Nije bitno što su njive po proceni veštaka procenjene do 1,5 miliona evra, bitno je da se čuje za selo Kličevac i đubrište u njemu. Spalionica-spržionica” izgleda da deluje blagotvorno u vreme “kurone”, a đubrište “lekovito”, jer nije bitno što će biti ugrožena deset sela, vodoizvorište i 6400 hektara plodne stiške zemlje.

Plodna stiška zemlja gde se planira izgradnja đubrišta/Foto: Privatna arhiva

Ujedinimo se svi, da vratimo prevarenu popadiju i da podržimo spalionicu, jer samo đubre Srbina spašava.

Naravno, da ovo ironično kazujemo. Nije našem popu Bati lako, jer je on pobegao od Surčinskog klana…on sada samo želi mir i lovu. Shvatio je da od krštenja i sahrane nema vajde, pa se prebacio na smer “spržionice” i đubretarstva. Takođe mu je važno da se njemu njegova popadija vrati.

(Tpknews.com/M. Joneker)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Nije lako MAFIJAŠU i raščinjenom popu Bati – ukradene pare, poverenje, moral, POPADIJU i ugled CRKVE sada da POVRATI!
    Kupljeni stan u Beogradu vredi najmanje 100000 €: baš toliko, koliko je pop OTEO PREVAROM od meštana i donatora sela! On je i ove sadašnje građevinare sigurno prevario – obećanjem da će kasnije biti plaćeni: verovatno od novca, koji ponovo traži od meštana.
    Jedino rešenje jeste: dovesti novog poštenog mladog popa. Pre toga ga posetite i obiđite u njegovoj roditeljskoj kući, kako biste čekovali, da i taj sledeći nije ponikao iz Surčinskog klana, kao pop Batica.
    A Baticu zaposlite na deponiju Zabele ili Klenovnika.

  2. Mozete svi podudlati Bati pa mu zavidite, kao sto mu zavidi ovaj tekstopisac.Zato sto Bati ne moze niko i nista,jer iza njega stoji jos jaci svaler vladika iz Pozarevac po nadimku Ignatie. Ono stvarno,to sto mozete je da mu dunete i pod prozor pjunete. Pljuc!

  3. Ovo za Batu tata-matu sve je tačno, ali treba proveriti jednu stvar, a to je, da njegova popadije ne živi slučajno u luksuznoj kući u Beogradu vladike i epikopa Ignjatija, poznatog lovca na popadije. Posebno ga pale kalašture, kao popa Olivera sa kojom ima i dete.

  4. Pa ne bih se složila sa Ludim Milojkom jer postoji izreka sila Boga ne moli ali ni Bog silu ne voli. Ko razume shvatiće. Dragi narode Kličevca pročitajte priču o sedam pruteva i eto Vam rešenja kako da se rešite napasti i sačuvate svoje selo, svoju zemlju, vodu i vazduh. Da Vam deca rastu zdrava a ne da se trujete zarad nečije megalomanije.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker