BRAT CIGA I BRAT ACO: Svi su braća i svi se vole, al samo dok interesi postoje?!

Kada hoćete da naglasite koliko vam je neko šatro drag i koliko ga kobajagi volite, čujemo reči  „Šta ima, brate?“ „Gde si, brate?“ “Bravo brate!?” Veoma čest izraz kojim se na vidan način izražava licemerije koje je preuzeto iz lingvističkog govora kriminogenih sredina.

Bojan Tadić – Ciga/Foto: Screenshot Sat Tv

Značenje u bukvalnom smislu znači, svi su braća i svi se vole, ali samo dok su na istoj strani i dok isto misle. Na gotovo identičan način postali su “braća” Bojan Tadić – Ciga iz Rabrova i Aleksandar Perišić koji je od svuda po malo odnosno tamo je odakle se poklapaju njegovi interesi. Zajedničko je za oboje da su u Srpsku naprednu stranku došli iz drugih stranaka, Ciga iz Demokratske stranke a “brat” Aco iz Socijalističke partije Srbije.

“Brat” Ciga i “brat” Aco sklopili su savez i vlast u Kučevu je formirana. Dugo se Ciga hvalio po Rabrovu kako je od “brata” Ace dobio neku flašu fabrikovane rakije koja je navodno poslata direktno iz Beograda od “brata” predsednika države. Očevici kažu da se rakija mogla kupiti u bilo kojoj prodavnici u Rabrovu a da košta manje od hiljadu dinara. Šta je to za “brata” Acu kad je za manje od hiljadu dinara dobio na poklon celu opštinu Kučevo. Svi bi rekli da se Ciga zadovoljio flašom rakije i novim “bratom” ali nije baš tako.

Na dan konstitutivne sednice Skupštine opštine Kučevo Ciga je izabran za člana Opštinskog veća opštine Kučevo, zadužen za vanredne situacije a nekoliko dana posle toga od skromnog prometa u ribarnici i ćevabdžinici, kupuje automobil marke “audi” A4 za tričavih šesnaest hiljada evra. Njegov drugi “brat” Aleksandar Jokić je ubrzo omogućio Ciginoj ćerki da dobije rešenje kao stalno zaposlena u EPS-u a najvažnije od svega, što je Ciga ostao na svim funkcijama u Lovačkom savezu, pošto mu je prvi “brat” Aco pretio smenom sa tih funkcija ako ga ne podrži kao odbornik. Smena bi Cigi teško pala jer lov je njegova strast, život i egzistencija.

Niko u Rabrovu nije kao Ciga tako veliki zaljubljenik u lov i on na sve načine pokušava da njegovu strast prenese na mlađe naraštaje pa iz tih razloga veoma često organizuje terevenke i bahanalije na svom salašu u Mišljenovcu, potes Basare gde lovci i krivolovci a veoma često i maloletna deca uz instrukcije Cige pucaju iz vatrenog lovačkog oružja. Među lovcima Ciga važi za poštovaoca Zakona o divljači i lovstvu, mada se svi pitaju kuda Ciga odlazi u noćne sate svojim neregistrovanim land roverom francuskih tablica pod punom lovačkom opremom. Starije žene koje sede u Rabrovu na klupi u toplim letnjim večernjim satima misle da Ciga ide u krivolov na divlje svinje i da od tog mesa spravlja kobasice i ćevape koje prodaje u svojoj ćevabdžinici u Rabrovu. Da li je meso kontrolisano kod veterinara to niko ne može da potvrdi?

Svi se pitaju kako Ciga postiže da obavi privatan i javan posao?

Članstvo u Opštinskom veću opštine Kučevo je za Cigu samo eskurzija koja donosi ni manje ni više nego 50.000,00 dinara mesečno. Predsednik Rajčić je komandant za vanredne situacije a Ciga njegov zamenik. Kako njih dvoje vode taj resor mogli su da se uvere svi građani Srbije a posebno građani Kučeva i okolnih sela kroz koja prolazi reka Pek. Smrad i dim sa deponije u Kučevu je konstantan u svim godišnjim dobima a 80 posto građana Kučeva ne pije gradsku vodu. Ciga je daleko od stručnosti da vodi resor vanrednih situacija kao nebo i zemlja ali to je nebitno jer se i tako za sve u opštini pita “brat” Aco.

Poljoprivrednici u selima Donjeg Zvižda godinama unazad trpe velike štete na njivama jer im divlje svinje uništavaju useve a nastalom štetom poljoprivrednici su dovedeni u izuzetno tešku finansijsku situaciju.

Ciga kao predsednik Lovačkog udruženja “Pek” sve to bez reči posmatra i ništa ne preduzima. Delimično Ciga pokušava da spreči divljanje, divljih svinja ali tajno i samo onoliko koliko mu dozvoljavaju kapaciteti njegovog zamrzivača i potrošnja kupaca u njegovoj ćevapdžinici.

Da se primetititi kod Cige da je on “brat” sa ljudima iz koristi a vanredna situacija za njega je, samo kad se poklapa sa njegovim interesima.

Svi u Rabrovu a i šire se nadaju da će se Ciga konačno urazumiti, uvideti svoje propuste i greške i da će početi da ih rešava i ispravlja jer mora da shvati da je na teretu građana koji mu obezbeđuju novac za primanja kao člana veća, u isto vreme mu isti ti građani kao potrošači ostavljaju novac u njegovim poslovnim objektima.

(Dopisnik Tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

23 Komentari

  1. Taj Ciga je najveci krivolovac.Svi znaju da ide nocu u odstrel divljaci.Kada Aca karatista pozove neke visoke funkcionere koji vole lov angazuje Cigu da ih odvode u lov pa tamo nemilosrdno ubijaju divljac.Posle lova prave gulas od srnetine,zecevine,divljih svinja.Jedu i piju danima u hotelu.

  2. Ciga je lovokradica i to svi znaju u Donjem Zvizdu. Tacno je za salas da tamo uci decu da pucaju iz puske, to Ciga javno Prica kako od dece pravi lovce. Sitna dusa i sitni prevarant. Odavno je on u politici samo iz koristi.

  3. Ako je ovaj jadnik sa Acom Karatistom to znaci da je prodao dusu djavolu? Ciga nam dokazuje da su ljudi postali roba

  4. Puna je zgrada opština Kučevo ovakve “braće” i kumova. Teško narodu sa njima. Ovaj tip teško da ima i srednju školu a odlučuje o veoma bitnim stvarima za ooštinu Kučevo. Janoševiću, Perišiću ovakvi tipovi trebaju jer sa njima se lako manipuliše.

  5. Ciga i njegova cerka ce sada da jure po Rabrovu najmanje 40 sigurnih glasova za Vucica. Racunajte koliko je u poslednje vreme zaposleno u opstini, Domu kulture, JKP Kucevo, pa Parking servis i komunalna policija i to pomnozite za svakog puta 20 i eto kako SNS dobija izbore. Zato narode, pamet u glavu i ne pomazite vise te neradnike koji primaju platu na vas racun!!!

  6. Hahaha, hihihi, jututunci iz Slučajno niotkuda sabrani Aco i brat Ciga. Ukoliko SNS stvarno zeli da ostane vodeca stranka u Kucevu onda vodecu poziciju treba dodeliti nekoj nekompromitovanoj osobi.Sa Janosem, Somijem, Mikicem, Rajom, Ucom, Drikom, Zabukovcem, Marijokom, Velimirkom, Micom, Bulajicem,, Radenko Bosancem, Kecmanim, i gore navedenima koji se blago receno GADE narodu a i clanovima stranka zasigurno puca.

    1. zaboravili ste dve ljigavke najgore sorte, jedna je ,,štulaš,, iz voluje rođ, kaona, druga janoš supruga (2) udata kaona, zlo koje hara os voluja, a da nešto se neresnički pozaposliše,…

  7. Nije Ciga baš tako naivan, glavni je snabdevac ribom, srnetinom i divljom svinjetinom u hotelu Rudnik za razne proslave Srpske napredne stranke po visokim cenama koje placamo mi gradjani

  8. TESKO NAMA KAD SU STIGLI DA SE NESTO PITAJU BRACA CIGA I ACO. ONI NISU NI OVCE DA CUVAJU A KAMOLI DA UPRAVLJAJU OPSTINOM

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker