PRVENSTVO TOPOLOVNIKA: Održana druga Tucijada, a pobedniku kao dar bicikl! (FOTO)

U Vaskršnjoj atmosferi najvećeg Hrišćanskog praznika, Vaskrsa, na Sveti i Vaskršnji Ponedeljak, održana je druga po redu Tucijada u Topolovniku.

Foto: Crkva Topolovnik

U osvit drugog dana Vaskrsa, na Vaskršnji ponedeljak ranom zorom Blagodatni oganj osvetljavao je Hram Sv. Save u Topolovniku. Liturgija je počela u 8:30 časova. Na samoj liturgiji bilo je prisutno dosta dece a, sa njima su došli i njihovi roditelji. Pošto Hram Sv. Save u Topolovniku ima Crkveno – narodni hor deca su uz hor crkve odgovarala na liturgiji učestvujući na kraju u pričeću svetim darovima. Dajući sebe za zajednicu već šest meseci deca su pokazala da ne dolaze u crkvu samo zbog Tucijade. Ona su tu da čine telo Hristovo.

Odmah nakon liturgije otpočelo je drugo takmičenje u tucanju jajima, ili kako to neko voli da kaže “Prvenstvo Topolovnika”. Broj učesnika na Tucijadi bio je 33. i svi su sa žarkom željom želeli da dobiju tu biciklu, neki zbog sebe,a neki da poklone onima koji je nemaju. Pravo na učešće imalo je svako dete do navršenih 18 godina koje je bilo prisutno na liturgiji.

Na samome kraju, u polufinalu stigli su mala Jana, i mali Laza nasuprot Nikoline i Marka. Žrebom je odlučeno da Aleksandra Vasić bude treća. U finalu Nikolina i Marko. Pobednik na Tucijadi bio je Marko. Marko je ovogišnji pobenik Tucijade odneo kući biciklu koju je poklonila firma Ljubinje Promet.

Moramo da napomenemo da je Marko peške otišao u Kisiljevo na Vaskršnju Liturgiju,da je redovan član Kuda “Moj Zavičaj”, da je redovan član hora i da je redovan član Crkve.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker