VEČERAS NA RTS1: Ekipa “S Tamarom u akciji“ u Topolovniku (VIDEO)

Popularni serijal “S Tamarom u akciji“ prikazaće ove nedelje renoviranje doma porodice Jovanović iz Topolovnika kod Velikog Gradišta, ali i atrakcije i lepote ove opštine smeštene na desnoj obali Dunava.

Foto: Screenshot youtube

Tamarina ekipa je, od nekoliko stotina prijava, odlučila da priliku za bolji život pruži ovoj porodici koju  čini samohrani  otac  Drakče i njegovo dvoje maloletne dece, skućenoj u skromnih 35 i po kvadrata.

Dragan Jovanović je samohrani otac romske nacionalnosti. Imao je ženu Rumunku sa kojom je dobio blizance Milana i Milenu. Žena ga je napustila kada su blizanci imali dve i po godine. Porodica Jovanović živi u vlaškom selu opštine Veliko Gradište, Topolovniku. Kuća ima 50 kvadrata, nema kupatilo, vodu ni kanalizaciju. Dragan i njegova deca su veoma skromni, omiljeni u komšiluku. Blizance su odgajile prve komšije koje su ih i prijavile za emisiju. Dragan sada živi od nadnica koje često ne može da prihvata da radi jer je veoma bolestan. Deca su ove jeseci krenula u prvi razred srednje škole.

Tamarina ekipa već je prvi dan uvidela koliko je Topolovnik organizovano selo. Kako se raščulo da je ekipa stigla, već je došao kompija Voja da sa svojom ekipom limara pruži potrebu pomoć. Kidža i njegova ekipa je iskopala i betonirala septičku jamu. Tamarini momci su napravili kuhinju, kupatilo, završili fasadu. Udruženje žena “Topolovčanke” je vodilo računa da svaki dan majstori imaju domaću pitu ili neki kolač sveže spremljen samo za njih. Kako je selo Topolovnik poznato po Jepurijadi (jepur za vlaškom znači zec), samo za Tamaru i porodicu Popović Udruženje lovaca je napravilo gulaš od zeca.

Osim gurmanluka, Tamara je saznala i kako je Srebrno jezero dobilo ime, gde Gradištanci najviše vole da se kupaju, kojih životinja i ptica ima u kraju oko jezera i tog dela Dunava. Porodica je sa Tamarom obišla i manastir Nimnik.

Opština Veliko Gradište je, u periodu od 03. do 07. septembra, bila domaćin ove humane ekipe. Tokom radova, na projektu je gostovalo i radilo deset majstora i osam članova produkcije zaduženih za renoviranje kuće i snimanje svih radova i aktivnosti.  Pored stalnih sponzora emisije “S Tamarom u akciji“, podršku ekipi  i porodici pružili su i mnogi drugi preduzetnici, Udruženje žena “Topolovčanke” kao i pojedinci sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Kako je završena kuća ove skromne porodice i kako se ekipa “S Tamarom u akciji“ provela u Topolovniku pogledajte u petak 03. novembra, u 21 sat, na prvom kanalu RTS-a.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker