OTAC MONSTRUM BRANI SE ĆUTANJEM: Živorad iz Smoljinca pušten iz zatvora, pa svoju ćerku (16) dva dana silovao!

Živorad Milić (61) iz Smoljinca kod Malog Crnića, optužen je da je silovao i tukao svoju ćerku (16).

Živorad Milić zvani Roda (61) iz Smoljinca kod Malog Crnića, optužen je da je od 10 do 12 maja prošle godine, u porodičnoj kući u Smoljincu tri puta silovao maloletnu ćerku, i to samo tri meseca pošto je uslovno pušten iz zatvora, gde je služio kaznu zbog ubistva, juče se na početku suđenja branio ćutanjem.

Prvo ročište za silovanje i zlostavljanje devojčice koje se dogodilo u maju prošle godine počelo je juče u Višem sudu u Požarevcu. Na početku suđenja Živorad M. trebalo je da se izjasni o krivici za delo za koje je zaprećena kazna zatvora i do 15 godina, međutim, on je odlučio da njegova odbrana bude ćutanje.

Nakon toga saslušana je devojčica, njegova ćerka A.M., koja je davala iskaz putem video-bima. Ona je, kako se saznaje, ostala pri prvobitnoj izjavi, gde je kazala da ju je otac silovao i tukao. Ono što je dodala jeste da je njena porodica dobijala pretnje od očeve sestre, njene tetke, da će ona i njena porodica biti izbačeni iz porodične kuće.

Porodična kuća u Smoljincu u kojoj je otac silovao ćerku

Podsetimo se, Živorad je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je silovao i tukao svoju ćerku (16), i to samo tri meseca pošto je uslovno pušten iz zatvora, gde je služio kaznu zbog ubistva.

Slučaj je 17. maja 2018. godine prijavila bivša supruga nasilnika i majka žrtve, koja inače živi u Smederevu, pa nije bila u porodičnoj kući gde se sve dešavalo. Devojčica je odmah odvedena na lekarski pregled gde su joj konstatovane brojni podlivi po telu, kao i povreda genitalija.

Živorad M. se tereti da je prvo nasrnuo na sopstvenu ćerku, i kako se devojčica opirala, počeo je da je udara čak i pesnicama. Prema saznanjima iz istrage, on nije birao gde će udariti ćerku, a posle batina ju je brutalno silovao. Tokom ta tri dana silom je terao da ga, prvo, zadovolji oralno, a zatim klasičnim i na kraju analnim seksom.

UMESTO 14 ROBIJAO 10 GODINA ZBOG UBISTVA

Optuženi Živorad Milić (60) je od 2008. do kraja februara 2018. godine bio u zatvoru Zabela, gde je služio kaznu zbog ubistva. Naime, on je 8. novembra 2008. u požarevačkom kafiću ubodima nožem ubio Roberta Todorovića (31) iz Smoljinca.

Zbog tog ubistva bio je osuđen na 14 godina zatvora, ali je uslovno otpušten, jer je komisija KPZ “Zabela” dala preporuku, jer je smatrala da se dovoljno resocijalizovao i da je bolestan od leukemije, tako da je stekao uslove za prevremeni otpust sa izdržavanjea kazne. Posle samo tri meseca na slobodi, osumnjičen je da je silovao sopstvenu ćerku.

Robert Todorović koga je ubio Živorad

Kako priča Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, Fondacija će se uključiti u ovaj slučaj i devojčicu će zastupati advokat Maja Atanasković.

– Ovo je još jedan strašan slučaj koji se dogodio u Srbiji i kao društvo moramo da stanemo iza naših najmlađih žrtava. Mnogo mi je žao što još uvek nije izmenjen Krivični zakonik, jer ovaj čovek (s obzirom na to da je povratnik) zaslužuje najtežu moguću kaznu. Potvrđuje se ono što smo pričali u toku kampanje za izmenu zakonika – da su silovatelji povratnici i da su žrtve često i deca, članovi porodice. Ne smem ni da zamislim koliko li je žrtava za koje ne znamo da trpe ovakav vid nasilja koje iz mnogo razloga ne smeju da prijave svoje zlostavljače. Očekujem da će sud u ovom slučaju reagovati onako kako i treba, a to je da ovaj čovek, povratnik, dobije maksimalnu moguću kaznu. Nemojmo mu dati još jednu priliku – kazao je Jurić.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker