NEZAMENLJIVI: Petrovački opštinari našim parama kupuju sebi mobilne telefone!

03. marta 2021. godine zaključen je Ugovor o pružanju mobilne usluge za potrebe opštine Petrovac na Mlavi, tačnije predesednika opštine Petrovac na Mlavi – kako je i glasila javna nabavka mobilnih usluga.

Foto: Ilustracija

Ugovor je zaključen sa ugovaračem Telekom Srbija a.d. Beograd ugovorene vrednosti od 6 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 7,2 miliona dinara sa PDV-om, za period od 24 meseca. Iz navedenih zahteva naručioca se vidi da je ukupan broj korisnika mobilne usluge “približno 70, sa korekcijom od ± 10 korisnika”, pa se postavlja logično pitanje – ko to sve od opštinskih funkcionera i službenika opštine Petrovac na Mlavi koristi službene mobilne telefone?

Pored obaveze Telekoma Srbija da omogući naručiocu kupovinu mobilnih telefonskih aparata po beneficiranoj ceni od 1 dinar, ugovorom je takođe predviđen poseban budžet za dodatnu beneficiranu nabavku mobilnih telefonskih aparata u iznosu ne manjem od 3 miliona dinara sa PDV-om.

Bilo bi interesantno saznati koliko komada i kojih modela mobilnih telefonskih aparata će biti nabavljeno u okviru ovog budžeta.

Naravno, uvek ostaje glavno pitanje – kako je moguće da usluge mobilne telefonije za 70 korisnika (pretpostavimo srednje zahtevne pakete usluga), uz mogućnost beneficirane kupovine jeftinijih mobilnih uređaja, za period od 24 meseca košta preko 60.000 evra?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker