KAPITALNA ULAGANJA DO 2022: Građani Požarevca, preminule će spaljivati u krematorijumu

Prema nacrtu plana kapitalnih ulaganja za period od 2019. do 2022. godine, Požarevac će dobiti i neke nove objekte, među kojima i krematorijume.

Objekat za spaljivanje pokojnika gradiće se naredne godine, a njegova vrednost biće 12 miliona dinara. Iste godine planira se gradnja i krematorijuma za životinje, u koji će se uložiti šest miliona dinara. Tolika suma planira se i za stočno i groblje kućnih ljubimaca koji su, takođe, novina u gradu.

Na spisku od 80 projekata je i dečji vrtić, vredan 60 miliona, dok se dvostruko veća suma planira za rekonstrukciju gradskog parka. Za Tabačku čaršiju izdvojiće se 200 miliona – 120 za formiranje pešačke zone, a 80 za obnovu fasada. Za neke kapitalne projekte grad neće biti jedini finansijer. Među takvima je i nastavak sanacije fasade zgrade „Načelstvo“ i ugradnja klimatizacije, koje ukupno koštaju 220 miliona, pa će se za ovo ulaganje potražiti pomoć države.

O nacrtu svih ovih kapitalnih ulaganja od 2019. do 2022. godine vodiće se javna rasprava, koja je počela 25. januara i trajaće do 23. februara. Učesnici mogu biti građani, predstavnici civilnog društva, stručna javnost i svi drugi subjekti, koji mogu davati svoje predloge i sugestije.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker