BAMBILEND PONOVO OTVARA VRATA: Marko Milošević obnavlja svoj srpski Diznilend u Požarevcu

Bambi park u Požarevcu, koji je vlasništvo Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, ponovo će da otvori vrata.

Foto: Profimedia

To je potvrdio i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

“Završili smo idejno rešenje za ‘Bambi park’ koji će postati sportsko-rekreativni kompleks”, najavio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, u idejnom rešenju „Bambi park“ je podeljen na tri celine i sadržaće rekreativni i parkovski deo, avantura park i sportske terene, a detaljnije o tome govoriće na konferenciji za medije koja bi uskoro trebalo da bude održana, prenose Novosti.

“Na nama je da obezbedimo sredstva i da polako počnemo da uređujemo taj kompleks. Volje imamo, znanja imamo, najveća muka biće finansije, ali nadamo se da ćemo obezbediti novac“, rekao je Pavlović.

Grad je vlasnik nešto više od dva hektara, a 60 ari na prostoru „Bambi parka“ je u privatnom vlasništvu. Pavlović kaže da grad želi da otkupi taj prostor i da su bili u pregovorima ali da vlasnik ne želi da proda.

“Privatni vlasnik moraće da uredi taj prostor u skladu sa urbanističkim i planskim dokumentima, planom generalne regulacije prostor ’Vašarišta’ i ’Bambi parka’ je predviđen za sportsko-rekreativan sadržaj“, istakao je gradonačelnik.

Kako podseća list, „Bambi park“ je počeo sa radom na Dan boraca, u julu 1999. godine, a na svečanom otvaranju prisustvovalo je više od 2.000 ljudi. Od samog otvaranja, srpska štampa je ovo mesto nazivala „Diznilend u Srbiji“, a za Požarevljane je ono predstavljalo jedno od retkih lokacija namenjenih za dečju igru. Tobogan, dvorac, lavirint, vidikovac, različiti sportski tereni, fontana, sunčani sat, bazen i različita mesta za odmor i rekreaciju samo su neki od sadržaja koji je ovaj prostor nudio.

“Bambilend“ je prestao sa radom već 2000. godine i od tada je samo propadao. Danas nema nikakvu namenu i potpuno je ruiniran.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker