SOLIDARNOST POŽAREVLJANA: Za vreme vanrednog stanja spremaju besplatne obroke za ugrožene

Od početka vanrednog stanja, građani Požarevca ne prestaju da iskazuju solidarnost jedni prema drugima.

Foto: Facebook

Osim što objavljuju informacije o tome gde šta ima da se kupi i po kojoj ceni, naročito kad su u pitanju zaštitne maske, rukavice, asepsol i kvasac, preduzimaju i konkretne akcije za pomoć.

Najpre su humane krojačice sašile preko 750 maski i podelile ih zdravstvenim radnicima, policiji, komunalcima, penzionerima…

Zatim se oglasio i restoran „Čeze“, koji je od svojih namirnica pripremio besplatne obroke za ugrožene porodice iz Požarevca i okoline, uz volontere koji su ih dostavljaju na određene adrese. Startovalo se sa 500 obroka, za koliko je restoran imao namirnice na zalihama, a plan je da se ubuduće, oni spremaju bar jednom nedeljno. Restoran nudi svoje kuvare, samo je za ubuduće neophodno obezbediti namirnice. Zbog toga je upućen apel za sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu, da se jave restoranu i budu donatori, pa se očekuje njihov odziv.

Na fejsbuku su neki građani nudili maske na poklon ugroženima, jer ih imaju u rezervi još od pre više meseci, a neki su nudili i prevoz do okolnih sela ili ako nešto treba da se odnese van grada. Takođe, davani su i saveti kako napraviti domaći kvasac i sredstvo za dezinfekciju ili kako sam izraditi zaštitnu masku od papirnih ubrusa.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker