ŠOKANTNO: Osnovci u Braničevskom okrugu se kockaju, piju i puše marihuanu, a kladionica im druga kuća!

Po saznanjima do kojih smo došli, deca u Braničevskom okrugu već u trećem razredu počinju da igraju kladionicu, u petom uveliko piju alkohol, dok u sedmom dolaze u prvi kontakt sa marihuanom.

Ilustracija

Najmlađi sve ranije dolaze u kontakt sa porocima, a za pomoć se obraćaju tek kada postanu zavisnici ili upadnu u velike dugove.

Prvi porok sa kojim se najmlađi susreću je kladionica. Obično to krene bezazleno, odigraju tiket sa ocem, a onda počnu sami da uplaćuju. Štede od užine i novca koji im roditelji daju, a kada to izgube, počnu da pozajmljuju novac i upadnu u velike dugove.

Već u petom razredu barem trećina učenika aktivno puši i redovno pije na žurkama, a gotovo da nema deteta koje nije bar probalo cigarete ili alkohol. Roditeljima kažu da svi u školi to rade, a ovi tek tako prelaze preko toga.

Međutim, najveći problem je ipak taj što već u višim razredima osnovne škole đaci uveliko probaju marihuanu. Prvi kontakt sa marihuanom deca imaju već u sedmom razredu osnovne, a do male mature pušenje “trave” postaje već notorna stvar. Kasnije prelaze na spid, koji ih “diže”.

SAVET

Roditelji, sa decom treba više razgovarati i obavezno ih usmeriti da treniraju neki sport, jer je to jedini način da se sklone od poroka. Osnovci su nam sve poročniji, dok su roditelji zauzeti poslovima i obavezama, pa nemaju vremena da im se posvete. Ukoliko neko primeti da su deca popustila u školi, da se čudno ponašaju ili ne dolaze kući na vreme, obavezno neka potraži pomoć.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker