TROVANJE U KOLARIMA: Uhapšena osumnjičena zbog sumnje da je radnicima sipala otrov u kafu

Zbog slučaja trovanja kafom koji se pre mesec dana dogodio u Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi u Kolarima, privedena je zaposlena u ovoj službi S.N. (47) potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Foto N. Živanović

Kako nam je rečeno, postoji osnovana sumnja da je S.N. sipala pesticide u kafu, koju su potom konzumirali zaposleni i klijenti, zbog čega je njih troje završilo na Vojno-medicinskoj akademiji. Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Podsećamo, pet lica javilo se 23. marta u popodnevnim satima u smederevsku bolnicu sa simptomima trovanja, a nakon pregleda, troje njih, jedan zaposleni i dva klijenta, upućeno je na lečenje na Vojno-medicinsku akademiju. Zbog sumnje da su se otrovali kafom koju su konzumirali u Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi u Kolarima, istragu je povelo Više javno užilaštvo. Naknadnom analizom utvrđeno je prisustvo otrova u krvi zbrinutih pacijenata, a u talogu kafe pronađeni su pesticidi.

– Pesticidi nađeni u kafi ne nalaze se na zalihama Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Kolarima, zbog čega je postojala osnovana sumnja da ih je neko uneo u objekat i sa namerom sipao u kafu. Istraga pokazuje da je reč o jednoj zaposlenoj, a šta su tačno bili motivi, moglo bi biti jasnije nakon saslušanja – objašnjava naš sagovornik.

Osumnjičenoj N.S. je određeno zadržavanje, a nakon saslušanja biće doneta odluka o eventualnom pritvoru.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker