SPREMITE SE ZA NEVREME: Danas mogući pljuskovi i grmljavina (VIDEO)

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama biti kratkotrajna magla, a u toku dana umereno do znatno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Pljusak

U košavskom području tokom dana očekuje se slabljenje jugoistočnog vetra, a uveče i u toku noći ponovo pojačanje, naročito na jugu Banata, gde će udari dostizati olujnu jačinu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U ostalim krajevima duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 8 do 14, najviša od 13 stepeni u Timočkoj Krajini, do 20 stepeni na jugu i zapadu Srbije.

U Braničevskom okrugu će danas biti umereno do znatno oblačno, povremeno s kišom. Moguć je i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. U toku dana vetar uglavnom slab, promenljivog smera, a uveče i noću jugoistočni, u pojačanju. Najniža temperatura oko 12, a najviša oko 17 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak biti hladnije, ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, od sredine dana prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak postepeno naoblačenje, posle podne na jugozapadu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima povremeno kiša. U Podunavlju, Pomoravlju i Banatu duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Od srede promenljivo s čestom pojavom kiše. Košava u slabljenju. Temperatura malo ispod proseka, maksimalne vrednosti od 13 do 17 stepeni.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker