"Stop šop" gradi tržni centar u Požarevcu

Austrijska kompanija “Stop šop” kupila je zemljište u Požarevcu gde planira da sagradi ritejl park. To je prva velika investicija u Požarevcu od 2000. godine, koja bi trebalo da obezbedi više od 300 radnih mesta.

Na mestu gde je danas korov i šut, sledeće godine trebalo bi da se počne sa gradnjom tržnog centra “Stop šop”. Ova austrijska kompanija kupila je deo zemljišta od preduzeća Ariva i 80 ari od Grada Požarevca u industrijskoj zoni, za gradnju poslovnog prostora od 10.000 kvadratnih metara.

Prodajom zemljišta grad je već ostvario prihod od 11,8 miliona dinara. Gradonačelnik Bane Spasović kaže da, prema iskustvu investitora, za jedan takav centar – uz sve brendove koji će tu imati radnje – biće otvoreno 350 do 400 radnih mesta.

Grad je dao smernice za izradu novog urbanističkog projekta.

“Grad će obezbediti sve potrebne infrastrukture po urbanističkom projektu, sve prilazne puteve, kružne tokove”, objašnjava Mitar Karadžić, direktor Direkcije za izgradnju.

Najava novih radnih mesta u gradu velika su nada za nezaposlene kojima je izbor posla u Požarevcu sužen, uglavnom zbog nedostatka proizvodnje.

Skoro četiri i po hiljade građana sa teritorije Požarevca je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Trećina njih su mladi.

Ipak, najavu budućih radnih mesta građani primaju sa skepsom, zbog negativnog iskustva sa poslodavcima. Kažu da će to biti dobro ako plate budu veće od 30.000 dinara i ako za dobijanje posla ne bude potrebna veza.

“Stop šop” je prva velika investicija u Požarevcu posle više od petnaest godina, što daje novu šansu za oživljavanje industrijske zone. Grad je prošle godine kupio i Šećeranu, 22 hektara zemljišta sa poslovnim prostorom, koji su ponuđeni budućim investitorima.

Trenutno se prodaje Severni deo industrijske zone.

(Tpknews.com/Agencije)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker