5 MESECI AGONIJE: Telo Slavice Kostić (38) iz Kučeva, još uvek leži u mrtvačnici u Trstu!

Pet meseci, telo Slavice Kostić (38) iz Kučeva, koju je ubio njen bivši suprug Dragoslav Kostić (61), iz Kučeva, još uvek leži u mrtvačnici u Trstu. Italija ne daje dozvolu da se telo Slavice Kostić prebaci u Srbiju i sahrani, dok se ne utvrdi gde je Slavica preminula, da li na Italijanskoj i Slovenačkoj teritoriji.

slavica-kostic

I nakon pet meseci od ubistva Slavice Kostić (38) iz Kučeva, koju je u Trstu zadavio sa električnim kablom bivši suprug Dragoslav Kostić (61), i telo Slavice bacio u kamenolomu u Kreplju, blizu slovenačke granice sa Italijom, zbog burokracije još uvek leži u mrtvačnici u Trstu.

I pored svih apela i zahteva Slavičine porodice koji su upućeni Italijanskom pravosuđu u Trstu, odgovor je ostao isti – “Ono što je ostalo od Slavičinog tela, ne može da se prebaci u Srbiju, i do daljneg ostaje u Trstu”. Ali ne zbog toga što nema ovlašćenje za prebacivanje tela koje je još u julu odobreno, već zato što još uvek ne postoji posmrtni pasoš, i bez njega telo Slavice ne može da se prebaci u Srbiju.

Dragoslav Kostic Pikavac
Dragoslav Kostić (61)

ZAŠTO JOŠ UVEK NIJE IZDAT POSMRTNI PASOŠ?

Posmrtni pasoš još uvek nije izdat jer se ne zna gde je Slavica tačno preminula, zna se gde je izvršeno ubstvo, i gde je nađeno njeno telo, ali nije definisano da li se telo nalazilo u Italiji, Sloveniji ili na ničijoj teritoriji, tj. gde je zadnji put izdahnula.

PARADOKSALNO PITANJE

Da je Slavica preminula u Italiji u svom stanu u Trstu gde je njen bivši suprug Dragoslav Kostić ubio, posmrtni pasoš je dužna da izda Italija. Ali pošto je telo Slavice pronađeno u kamenolomu u Kreplju, između Italije i Slovenije a taj kamenolom pripada opštini Sežana, pasoš za transport tela treba da izda Slovenija.

kamenolom-gde-je-nadjeno-telo

Sve dok se ovo pitanje ne reši, telo Slavice Kostić (38) iz Kučeva, ostaje u mrtvačnici u Trstu.

TPKNES/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker