OPET POSKUPEO VRTIĆ U VELIKOM GRADIŠTU: Vlast se trudi da pred izbore odobrovolji građane

Opštinsko veće opštine Veliko Gradište je donelo odluku o povećanju ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u vrtićima PU “Majski cvet”. Tako da, od 1. februara, celodnevni boravak dece sada košta 28.026, a celodnevni pripremni predškolski program 24.745 dinara.

Foto: Privatna arhiva

Za ove dve usluge, to je povećanje od 6.218 i 4.656 dinara, a treća izmena se odnosi na poludnevni boravak mališana u područnim, seoskim grupama, za koje je cena snižena za 124 dinara i sada iznosi 7.686.

Navedena poskupljenja su usledila posle dve godine, jer lane korekcija nije bilo zbog pandemije, ali je povoljna okolnost što će roditelji plaćati isto kao i do sada – celodnevni boravak 5.900, celodnevni pripremni predškolski program 4.900, a četvorosatni pripremni predškolski program, uz dva obroka, 2.200 dinara.

U seoskim grupama, roditelji će poludnevni boravak plaćati 1.900, poludnevni pripremni predškolski program 650, a četvorosatni pripremni predškolski program, bez obroka, i dalje će biti besplatan.

Onima kojima su upisana dva mališana, cena će se umanjiti za 10 odsto, a u periodu kada je dete bolesno, ili je roditelj na godišnjem odmoru, plaćaće samo polovinu pune cene. Od ovog plaćanja su izuzeta deca bez roditeljskog staranja, ona sa posebnim potrebama i iz materijalno ugroženih porodica.

Ni ostali roditelji neće plaćati smeštaj ako su u pitanju odsustva zbog vanrednog stanja, ako je dete u samoizolaciji ili u slučaju obnove objekta – ukoliko nije obezbeđen drugi smeštaj.

STATISTIKA

Po podacima od 31. decembra 2021, u PU “Majski cvet” su bila upisana 402 deteta, kao i prethodne godine, jer su to ukupni kapaciteti 25 vrtića i područnih grupa. Od tog broja, 257 mališana je bilo u centralnoj ustanovi, a 135 u područnim vaspitnim grupama. Prosečna prisutnost dece u centralnoj ustanovi iznosila je 43,6, a u područnim grupama 81,2 odsto.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Zašto poskupljenje kad nema inflacije? Barem tako kažu Vučić, Brnabićka i Tabakovićka. Obmanjuju ovaj jadni narod čim zinu.

  2. S obzirom na ponašanje vaspitačica roditeljima treba da se vrati deo para a ne da se povećava cena. Čist bezobrazluk. Vaspitačica zovu roditelje da napuštaju radna mesta pre isteka radnog vremena i vode decu kući kako bi one mogle da odu ranije iz vrtića. Naručivanje novčanih poklona za 8.mart je tek posebna priča i javno prozivanje dece čiji roditelji nisu u finansijskoj situaciji da udovoljavaju njihovim prohtevima. Kada se isprave sve nepravilnosti u radu vrtića tek onda bi možda imali pravo da razmisle o podizanju cena. Jedino ako pare nisu potrebne za Vučićevu kampanju.

    1. Slazem se sa tobom Milice. Vazniji je pojedinim vaspitacicama SNS i Vucic nego nasa deca. Izgleda da naprednjacku vlast zanimaju samo njihova deca i samo oni mogu sve. Protiv sam poskupljenja vrtica, neka opstina Veliko Gradiste odvoji deo novca iz budzeta i plati razliku i tako imaju ogromne plate

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker