SPORAZUMNI RASKIDI UGOVORA: 70 zaposlenih u Centru za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo popili otkaz

Oko sedamdeset radnika zaposlenih po ugovoru o delu i ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, u Centru za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo dobilo je sporazumne otkaze ugovora o delu, ali niko od njih nije želeo javno da govori o tome, jer im je, kako su kazali, rukovodstvo opštine Kučevo zapretilo da ne smeju da govore o otkazima.

Foto: Ilustracija

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa predsednikom opštine Kučevo dr Ivanom Rajčićem i njegovim zamenikom Nenadom Mikićem ali smo od njihove sekretarice dobili informaciju da su oni na godišnjem odmoru.

Među otpuštenima su i dvadeset odbornika lokalnog parlamenta koji su uz otkaze dobili i prekršajne prijave a verovatno će morati da vrate i nezakonito stečeni novac kroz fiktivne ugovore o delu. Najviše su oštećeni oni koji su stvarno i radili. Skoro svi otpušteni radnici su iz seoskih sredina a rođaci i kumovi su i dalje ostali na svojim “radnim” mestima ili su pak premešteni u drugim javnim institucijama opštine.

Logično se da zaključiti da su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali po ko zna koji put obmanuti od strane opštinskog rukovodstva opštine Kučevo.

Sve pokazuje da je u ekonomski siromašnoj opštini politika postala unosan biznis, a ne oblast unapređenja svakodnevnog života poverenog određenim kandidatima za koje je narod mislio da će najbolje zastupati njihove interese, pretvorila se u otimačinu, korupciju i već ozbiljan kriminal. Sa jedne strane narod živi ispod granice siromaštva a rođački klan opštinskih funkcionera živi u izobilju uništavajući sve ono što su generacije i generacije žitelja ove opštine stvarale.

Da li su predsednik opštine Rajčić i njegov zamenik Mikić, namerno pobegli na godišnji odmor ili se kriju kako im ne bi “dosađivali” otpušteni radnici, isti oni koji su umesto njih obilazili svaki miting po celoj Srbiji i posećivali svako domaćinstvo u opštini, tražeći siguran glas jer im je od toga zavisilo radno mesto i dalja egzistencija?

Novica Janošević poverenik OOSNS Kučevo se oglasio nenadležnim za rešavanje problema otpuštenih radnika, čak se i koordinator SNS za dijasporu Aleksandar Perišič privremeno sklonio iz Kučeva dok se situacija ne smiri. Funkcioneri opštine prave se ludi kao da se to njih ne tiče a sada već biviši radnici Centra za kulturu su prepušteni sami sebi i većina njih shvata da je izigrana i osramoćena.

Da li će Novica Janošević, dr Ivan Rajčić, Nenad Mikić, Branko Kecman i Miloš Petrović, glavni organizatori isisavanja milionskih iznosa iz opštinskog budžeta pred lice pravde?

Spisak odgovornih je poveći, počev od predsednika opštine koji je odgovoran za budžet, članova opštinskog veća, predsednika Skupštine opštine, i odbornika koji su usvajali budžet i izveštaje direktora javnih preduzuća a direktori su opet po nečijem nalogu udomljavali odbornike lokalnog parlamenta, rođake, kumove i partijske aktiviste.

Da apsurd bude još veći među onima koji su dobili otkaze postoje i radnici koji su redovno dolazili na svoje radon mesto i časno obavljali poverene im radne zadatke a bili su plaćeni četiri puta manje od Novice Janoševića koji recimo nije radio nijedan minut a uz to je kao odbornik u Skupštini opštine Kučevo glasao za izbor direktora CK “Dragan Kecman” Kučevo, njegovog pretpostavljenog. Na spisku fiktivno zaposlenih je bio i penzioner Novica Bulajić, a neki kažu i njegov sin koji uopšte ne živi u Kučevu.

Broj fiktivno zaposlenih je mnogo veći od onog za koji smo pretpostavljali u prvom mahu. Građani opštine Kučevo će biti iznenađeni kada se bude završila istraga i bude objavljen spisak svih onih koji su nezakonito bili na grbači naroda. Neki među njima jedva znaju i gde je Kučevo a svoje lažno radno mesto nisu nikada ni videli.

U cilju istrage koju vodi SBOPOK ne mogu se iznositi detalji ali je gotovo sigurno da će se istraga proširiti na sve javne institucije u Kučevu. Svi odgovorni će biti pozvani na krivičnu odgovornost jer ovo je, praktično kriminalno delo, neko je zavukao ruku u opštinske resurse da bi sebi obezbedio vlast, materijalnu dobit i ogromne privilegije.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

27 Komentari

  1. Da li je moguće da niko nije video ovu veliku pljačku državnih para? Nije ni čudo što su nam putevi u opštini očajni, više se ni zapregom ne može ići po njima

  2. Sve ove lopove od odbornika treba pohapsiti! Kakav to čovek moraš biti da na toko očigledan način kradeš pare od naroda.

  3. Sve je to poteklo od Janosa koji je sebi obezbedio vlast kupujuci je nasim parama da bi on i njegov kum Aca Karatista profitirali

  4. Čula sam da svi otpušteni iz Centra za kulturu će biti svedoci saradnici u procesu protiv Rajčića, Mikića, Janoševića i Zabukovca

  5. Ред, закон и држава мора да се поштују! Ово што раде властодршци у Кучеву је болесно похлепно. Надам се да ће им држава коначно стати на реп

  6. Aca Karatista zna da od bivsih radnika doma kulture ne moze da dobije proviziju da ih zadrzi na posao, zato se i sklonio iz Kuceva. Cuo sam da za ugovore o delu trazi 500 evra a ako hoces da se zaposlis za stalno onda je to od 5000 do 7000 evra

  7. Čista korupcija, ma pravi kriminal! Znači odbornicima su isplaćivali naše pare iz budžeta preko lažnih ugovora u Domu kulture da bi glasali za kriminalnu vlast. Njihovo je bilo samo da dižu ruku i pritiskaju zeleni taster a pare su stizale na njihov račun svakog prvog u mesecu. Gde je tužiteljka Dubajić da se oglasi povodom kriminalnih dela u Kučevu. Sve to treba pohapsiti

  8. Kada ce predsednik opstine i njegov zamenik zbog nezapamcenog kriminala da podnesu ostavke? Oni su najodgovorniji za raspolaganje budzetom opstine a vidimo kako su njime raspolagali. Kupili su sebi funkcije nasim parama

  9. Klasična patokrastka priča!!! Oduvek u Srbiji vladaju 6% psihopata uz pomoć 12% psihički devijantnih osoba,koji na najužasnije načine zlostavljaju 82% normalne populacije!
    Jedino rešenje je POBUNA DO SLOBODE!!!
    Tužilaštvo i policija ćute i prave se mrtvi,umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodršce-kabadahije, tajkune-lopine i ostalu UDBA-ŠKU fukaru!
    Znači, tužilaštvo i policija rade za SNS kriminalni kartel, pre toga su radili za sve prethodne nomenklature vlastodršca-kabadahija!
    Pošto državni pravosudni organi ne funkcionišu, opozicija ne postoji,ostaje samo surova borba do oslobođenja! Ali……..!?!
    Teško se “budi” narod,kome je UDBA preko 70 godina ispirala mozak,mada deo krivice za propast naroda je i na “sveštenicima-farisejima”!?!
    Kompletna propast,a spasa nema ili možda ima,…u suštini videćemo uskoro!!!

  10. Nema Perišića,Nema Novice Janoševića,nema Rajičica,nema Mikića?Pa gde se sakriše poštena opštinska bratija.Mozda su ipak resili da skoce do Vučića pa da vide sta se desava sa “KORIDOROM ŽIVOTA”,TRANSEVROPSKIM KORIDOROM – ISTOK,i mozda rese problem onih 70 koji su ostali bez posla.😄😄Koliko ce jos biti potrebno “koridora života” kada dobiju otkaz u Javnom komunalnom preduzecu,biblioteci,Turistickoj organizaciji,Domu zdravlja😄😄😄

  11. Aca karatista po mojim saznanjima pravi finansijski plan kako bi uzeo pare za HOMOLJSKE MOTIVE.Uvečane fakture za rucak kao i uvecan broj gostiju je več rešen u dogovoru sa Rajicicem i Mikicem.A sto se tice dovodjena pevaca ,tu je Aca karatista maher i on ce ih sigurno dovesti po ceni da se smrzneš.Ono što je je ocekivao Milos Petrovič Šomi,od te rabote nema ništa,jer će ove godine za nabavku,majica,balona,zastavica,upaljaca,kacketa,opanaka,frula,flajera,bilborda,snimanja biti zaduzeni kumovi Novica Janosevic i Aco Perisic.

  12. Pa onda Milošu Petroviću jedino preostaje da bude prvi pastir samo što je problem,nigde da nadju konja mada ih u okruzenju ima puno pa mu jedino preostaje da zajese kolegu VEPRA😄😄😄😄

  13. Koja sramota, 70 posto gradjana opstine Kuceva ili je siromasno ili zivi od 1-og do prvog a ovi se gadjaju milionima… Ne sto su sposobni nego sto im je omoguceno da rade sto su radili. Ja ne vezem pojas u automobilu odmah odgovaram i kaznjen sam a oviiiii probisveti? Nemoj samo da zavaravavaju narod jer Evropa je ove provalila, narod ocekuje svakog ko je bio gresan pred lice pravde da izadje, a navise tvorca ovoga sistema!

  14. Žao mi je tih radnika ali baš su ispali naivni. Ugovori su im produžavani na po mesec dana, najviše tri meseca. Šta su očekivali da će to trajati večno. Besplatan ručak nema.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker