STRAH I PANIKA: Nakon objave da je pronevereno skoro 40 miliona dinara na asfaltu, u opštini Veliko Gradište nastala opšta pometnja!

Nakon objave u nedelju, na našem portalu, da je opština Veliko Gradište na asfaltu proneverila skoro 40 miliona dinara, nastala je opašta pometnja u redovima opštinara.

Kako naš pouzdani izvor kaže za TPKNEWS: – Nakon objave koju ste pustili u nedelju, u ponedeljak ujutru zakazana su odmah vanredna zasedanja i pregled celokupne dokumentacije u vezi ulaza i izlaza para iz opštinskog budžeta, jer u slučaju da postoje moguće nepravilnosti ili propusta, isti ti moraju da se otklone na vreme. Najveći strah u celoj ovoj nazovimo je avanturi za opštinare, je, da su neki iz opštinskih redova počeli da se pitaju, da li je moguće da vam neko iz opštine u tajnosti prosleđuje informacije. Zbog toga su neki iz vrha opštine postali čak i paranoični, jer su počeli da sumnjaju jedni na druge – kaže naš izvor i dodaje uz mali osmeh: – Najveći povod ovoj detaljnoj kontroli koja je naređena da se uradi u poslednja dva dana nakon vaše objave, je strah od moguće kontrole, jer svi u opštini dobro znaju kako je bilo kada je 2015 godine, revizor zakucao na vrata -, navodi izvor za TPKNEWS.

Podsetimo se, kako je za „TPKNEWS“ rekao izvor upoznat sa celom situacijom u vezi asfaltiranja ulica u naseljima opštine Veliko Gradište: – Opština Veliko Gradište je uzela kredit od 100 miliona dinara za pojačano održavanje lokalnih puteva sa asfaltairanjem ulica u selima u dužini od 20 kilometara, debljine minimalne od 5 samtimetara i širine od 3,5 do 5 metara. Međutim, kao što smo svi mi svedoci, ni u jednoj ulici u naseljima u kojima je do sada urađen novi asfalt, ne prelazi širinu od 3 metara. Dakle postavlja se pitanje, ako je cena asfalta po kvadratu debljine od 5 samtimetara 1.000 dinara, to kada se pomnoži sa 60 hiljada kvadratnih metara koliko ima u 20 kilometara dužinih, sa 3 metara širine iznosi 60 miliona dinara. Onda, gde je završio ostatak para od uzetih 100 miliona tj. 40 miliona dinara, pošto opština da bi sada završila obećanih 20 kilometara debelo naplaćuje od samih meštana -, kazao je naš izvor.

Predračun radova kji je dobila svaka Mesna zajednica nakon uzetog kredita

OBRNI PA OKRENI PARA NEMA

Kao što smo već pisali, javna je tajna da je na asfaltiranju u opštini Veliko Gradište bilo malverzacije. Tako da bez obzira, koliko god kontrola i pregleda celokupne dokumentacije bude uradila opština u pokušaju da to da sakrije, tih, 40 miliona, nema, pa nema. Zbog toga su naši reporteri uveliko na terenu sa ciljem da raskrinkaju ovaj Opštinski privredni kriminal u Velikom Gradištu koji je duboko pustio svoje korene.

TPKNEWS/N.J.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker