ŠOK OBRT! Vraća se zima, od utorka sneg u celoj Srbiji, napadaće i do 25 centimetara!

Početak aprila doneo nam je novo pogoršanje vremena! Priliv hladnijeg i vlažnog vazduha prvog dana vikenda uslovio je manji pad temperature, kišu i pljuskove, a takvo vreme zadržaće se i narednih dana, dok se u utorak očekuje sneg u celoj Srbiji, kaže za medije meteorolog Ivan Ristić.

– U utorak će biti oblačno sa snegom i vetrom, temperatura će biti oko nule. Doći će do formiranja snežnog pokrivača i u nižim delovima Srbije. U Beogradu visina snega u utorak sredinom dana biće 15-20 cm! Očekuje se da će sneg padati i u sredu na području Vojvodine i okolini Beograda – kaže on.

Navodi, najviše snega, do 25-30 centimetara, pašće na Kopaoniku. Do 20 centimetara snega zabeleće Ćupriju, Paraćin, kao i planine jugozapadne Srbije.

Više od 15 centimetara snega napadaće i u Valjevu, Beogradu, Užicu, Kragujevcu, Ćupriji, Paraćinu, Jagodini, Kruševcu, Novom Pazaru. Nešto manje snega, do 12 cm, biće u Požarevcu, Smederevu, Nišu, a najmanje, do osam centimetara, očekuje se u Zaječaru, Negotinu, Vranju, Pirotu i Leskovcu. I RHMZ je upozorio na sneg i snežne padavine.

– U ponedeljak i utorak u planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije očekuje se sneg i novi snežni pokrivač visine od 15 do 20 cm, a u nižim predelima manji snežni pokrivač visine od 5 do 10 cm – navodi se u upozorenju RHMZ. Nakon tog talasa, kaže Ristić, vreme će se postepeno prolepšavati.

Od 5. aprila ćemo imati povremene padavine, ali znatno više temperature. Imaćemo kraću stabilizaciju vremena i porast temperatura oko pravoslavnog Uskrsa, 16. aprila, a takvo vreme će potrajati sve do 23. aprila. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20 stepeni oko Uskrsa i 20 do 25 krajem druge i početkom treće dekade aprila. Poslednja nedelja aprila biće promenljiva i osetno svežija, s čestom pojavom kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, a ponegde i gradom.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker